APIA

Subvenții APIA 2021 pe hectar plăți. Cuantumul pentru plata subvențiilor agricole în anii următori

Subvenții APIA 2021 pe hectar plăți. Cuantumul pentru plata subvențiilor agricole în anii următori
apia, subventi apia

Anul 2021 și 2022 vor fi doi ani de tranziție, a anunțat Ministrul Agriculturii, Adrian Oros. În următoarea perioadă se va face trecerea către noua Politică Agricolă Comună proiect care își va avea începutul în luna ianuarie a anului 2023.

2,4 miliarde de euro pentru subvenții agricole

Astfel, a fost stabilit cuantumul pentru plata subvențiilor agricole de care vor beneficia agricultorii români în anii 2021 și 2022. 2,4 miliarde de euro sunt alocați pentru acești doi ani. Din această sumă, o parte sunt plăți directe, plata pe suprafață, plata pe animal, sprijin cuplat zootehnic sau vegetal pentru sectoarele aflate în dificultate.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că „sumele alocate pentru cei doi ani vor fi de 2,4 miliarde de euro, bani europeni, și, sigur, aproape un miliard de euro, bani de la bugetul național”. Oros a mai completat spunând că în anul 2020 se vor plăti subvențiile și pentru fermierii care sunt în eșantionul de control și că anul acesta suvbențiile au venit la timp. Un alt factor diferit al subvențiilor din anul 2020 a fost simplificarea depunerii cererii unice.

În plus, ministrul a menționat și faptul că sumele pentru subvențiile fermierilor români sunt mai mici decât cele ale fermierilor din vestul Europei, „pentru că așa au fost negociate la vremea respectivă, dar sumele pe hectar sau pe cap de animal sunt crescute cu ajutorul sprijinului cuplat”.

Noua Politică Agricolă Comună va aduce mai mulți bani pentru fermierii români

”Peste 35 la sută din suprafața agricolă din România este zonă colinară sau montană și se poate face foarte ușor și agricultură ecologică. De aceea pentru aceste zone cu constrângeri naturale unde producțiile sunt mai mici sau există pericolul de abandon, dar se pot produce alimente mai sănătoase sunt prevăzute plăți compensatorii pe următorii 7 ani, avem 1,4 miliarde de euro. Și separat pentru agricultură ecologică avem 550 de milioane euro”, a comunicat Adrian Oros.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

You may also like

Comments are closed.

More in APIA