AgromediaAPIA

9 iunie, ultima zi în care se mai pot depune cereri unice APIA. Care sunt condițiile

9 iunie, ultima zi în care se mai pot depune cereri unice APIA. Care sunt condițiile
9 iunie, ultima zi în care se mai pot depune cereri unice APIA. Care sunt condițiile

Termenul limită pentru depunerea cererilor unice APIA cu penalizări este de 9 iunie. Fermierii au putut depune cereri fără penalizări până la data de 31 mai a anului curent.

Termenul limită a fost prelungit

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, a făcut mai multe declarații pe pagina personală de Facebook despre termenele limită care urmează, dar și despre condițiile înregistrării cererilor.

”Analizând datele campaniei 2023 de primire a cererilor de sprijin, putem spune cu convingere că facem echipă bună și anul acesta cu fermierii noștri, pentru că de la 1 martie 2023 și până în prezent (sâmbătă – 13 mai – n.r), numărul cererilor de sprijin primite de APIA a ajuns la 620.095 de cereri, pentru o suprafață de 6.20 milioane de hectare.

Reamintesc cu acest prilej fermierilor că a fost aprobată prelungirea termenului de depunere a cererilor de plată pentru Campania 2023 până la data de 31 mai inclusiv, fără penalizări”, a postat șeful APIA pe pagina sa de Facebook, conform agrointel.ro.

Ce înseamnă cererile cu penalizări

Așadar, Directorul general APIA a explicat în postarea sa că fermierii care doresc să mai depună cereri unice de înregistrare o mai pot face până la data de 9 iunie 2023, însă cu penalizări, după cum urmează: conform Hotărârii Guvernului nr. 422/10.05.2023, cererile de plată pot fi depuse şi după data-limită de depunere, până cel târziu la data de 9 iunie inclusiv, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la termenul stabilit.

”Dacă o astfel de întârziere depășește data de 9 iunie, cererea de ajutor sau de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin”, a completat Directorul APIA, confrom sursei citate mai sus.

Directorul a menționat că modificările cererilor de plată APIA pot fi depuse și după data de 9 iunie fără penalizări, însă nu mai târziu de data de 16 iunie. După termenul de 16 iunie, vor exista cu penalizări de 1% pe zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia