APIA

Măsura 21: APIA redeschide campania de cereri. De ce trebuie să țină cont fermierii

Măsura 21 APIA redeschide campania de cereri. De ce trebuie să țină cont fermierii
APIA, fermieri, Măsura 21

Cererile pentru Măsura 21 pot fi depuse în continuare, începând de azi, 5 octombrie. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat suspendarea temporară a depunerilor pentru data de 2 octombrie.

Măsura 21 este un sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19.

Noile norme APIA dau o șansă fermierilor respinși

În plus, APIA a reglementat câteva condiții care au pus, până acum, fermierii în dificultate. Astfel, aceștia mai pot încerca să depună cererea, chiar dacă au fost declarați neeligibili. Prin clarificarea normelor, APIA permite cât mai multor agricultori să aibă acces la fondurile europene. Acestea pot oferi până la 7.000 de euro pe fermă.

În noul regulament, termenul de fermier activ a fost definit, oferind o șansă la Măsura 21 și crescătorilor de animale. Persoanele care creșteau ovine, porcine și bovine nu îndeplineau condițiile necesare pentru a se încadra la Măsura 21.

Aceștia erau doar beneficiarii Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT), venite de la bugetul de stat. Unul dintre motivele acestui fapt era reprezentat de lipsa deținerii de teren.

Așadar, crescătorii de animale se încadrează, începând de azi, 5 octombrie, la ajutorul oferit de Măsura 21.

Vești bune de la APIA și pentru legumicultori și pomicultori

Legumicultorii trebuie să țină cont de noile reglementări ale programului care susțin că, la spațiile protejate, suprafața minimă a parcelei a fost actualizată la 0,03 ha.

Culturile care apar în cererile APIA pentru industrializare pot fi introduse la plată. De asemenea, în noile norme sunt introduse noi specii, așadar și pomicultorii sunt favorizați.

Sunt condiții care au rămas nechimbate pentru fermierii care vor să primească ajutor de la Măsura 21. Printre acestea, regăsim obligația de a depune cererea unică pentru subvenții depusă la APIA. În plus, potențialii beneficiari trebuie să prezinte copiile actelor de identitate.

De asemenea, sunt necesare dovada efectivelor de animale de la medicul veterinar (pentru animale) și coordonatele bancare sau de la Trezorerie, dacă acestea nu există deja în baza APIA.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in APIA