APIA: Se suspendă depunerea cererilor pentru Măsura 21 în data de 2 octombrie

01.10.2020
APIA: Se suspendă depunerea cererilor pentru Măsura 21 în data de 2 octombrie

APIA anunță că în ziua de 2 octombrie, cererile de plată pentru măsura 21 nu vor putea fi depusă. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că suspendarea este valabilă doar pentru ziua de vineri, de luni reluându-se programul normal pentru depunerea cererilor.

Redăm mai jos informațiile transmise de APIA

APIA informează cu privire la suspendare temporară a procesului de primire a cererilor de solicitare a sprijinului temporar pentru Măsura 21 pentru data de 2 octombrie 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

Modificările/completarile aduse Măsurii 21 de către Mininsterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR pentru sectorul legume-fructi și cartofi sunt:

Completarea codurilor de cultură pentru Legume cultivate în câmp, fructe și cartofi eligibile și cu următoarele coduri  aferente industrializarii respectiv:

2517 (Cartofi  timpurii, semitimpurii și de vară pentru industrializare);3537 (Tomate câmp pentru industrializare);
3547 (Castraveți pentru industrializare),
6547 (Caiși și zarzări pentru industrializare);
6567( Cireși și vișini pentru industrializare).

Mesajul APIA a fost transmis prin comunicat de presă, pe site-ul instituției dar și pe conturile de socializare ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

APIA: Adaptare condiții specifice  dupa structura exploatatiilor :

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a explicat și cine beneficiază de sprijin prin Măsura 21 anunțată la finalul lunii septembrie.

Pentru beneficia de sprijin temporar  cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii):

-solicitantul trebuie să exploataze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 0,30 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020;
-suprafața cultivată cu legume-fructe de minimum 0,10 ha;
-suprafața parcelei pentru legume de minimum 0,03 ha;
-suprafața parcelei pentru fructe de minimum 0,10 ha.
Pentru beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi cultivate în câmp:
-solicitantul trebuie să exploataze un teren agricol cu o suprafață de cel putin 1 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020;
-suprafața cultivată cu legume-fructe și cartofi de minimum 0,30 ha;
-suprafața parcelei pentru legume și cartofi de minimum 0,30 ha;
-suprafața parcelei pentru fructe de minimum 0,10 ha.

Măsurile de modificare /adaptare se impun și vin în sprijinul fermierilor fiind incluse culturile destinate industrializarii, practic culturile eligibile pentru sprijinul cuplat.

Totodată, reglementarea  privind suprafețele cultivate în spații protejate din sectorul legume fructe și cartofi, creează posibilitatea fermierilor mici să beneficieze de sprijinul temporar cu caracter excepțional reglementat prin Măsura 21.

APIA informează cu privire la suspendare temporară a procesului de primire a cererilor de solicitare a sprijinului…

Publicată de APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pe Joi, 1 octombrie 2020

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *