Un român a locuit un an într-o pădure din Austria. Cum l-au găsit austriecii pe „omul pădurii”

18.03.2021
Un român a locuit un an într-o pădure din Austria. Cum l-au găsit austriecii pe „omul pădurii”

Autoritățile austriece au descoperit într-o pădure din Carintia, lângă localitatea Krumpendorf, un bărbat român, de 32 de ani, care locuia într-o coliba improvizată. Deși temperaturile în Austria sunt extrem de scăzute și pe timpul zilei, românul își făcuse un culcuș din nuiele și pături, fiind dus direct la spital.

Românul ar fi locuit acolo timp de un an

Întrebat despre perioada în care a locuit în pădure, românul a susținut că a dormit acolo timp de o lună, deși oamenii legii au găsit dovezi conform cărora ar fi trecut deja un an. În apropierea pădurii există o localitate, iar oamenii l-ar fi văzut bântuind prin pădure de mai mult timp, supranumindu-l „omul pădurii”.

În adăpostul omului existau mai multe pături, iar, spre surpinderea polițiștilor, românul se hrănea cu cârnați. Acesta purta multe straturi de haine, iar oamenii legii nu și-au putut explica modul în care a reușit să trăiască în timpul sezonului rece. Totuși, bărbatul în vârstă de 32 de ani a reușit să improvizeze un pat format din nuiele și pături, acoperit și de o prelată pentru a nu fi distrus de precipitații.

Deși adăpostul era oarecum aproape de o zonă locuită, românul nu a fost descoperit până acum din cauza faptului că și-a ales un loc greu accesibil. Astfel, bărbatul a fost văzut de o femeie atunci când era la marginea pădurii și femeia a sunat imediat la poliție, fiindu-i frică să se apropie mai mult.

Bărbatul a fost dus de urgență la spital

Purtătorul de cuvânt al Poliției, Waltraud Dullnigg, a declarat că românul a fost transportat la spital de urgență pentru a-i fi evaluată starea de sănătate, dar că nu are mai multe informații despre viitorul acestuia.

„Românul a fost cooperant și a fost de acord să meargă cu noi, după ce și-a strâns gunoiul”, a comunicat un polițist din localitate pentru presa austriacă.

Localnicii austrieci nu sunt străini de astfel de povești. În 2019, un alt tânăr, de data aceasta tot austriac, a fost găsit într-o colibă forestieră abandonată de lângă Wernberg. Oamenii legii l-au găsit într-o stare de sănătate precară, extrem de malnutrit. Bărbatul a locuit acolo timp de un an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *