Ceaiul de gutuie este un adevărat aliat al organismului uman. Unul dintre avantajele acestuia este că poate fi făcut atât din frunze, cât și din fructe, sâmburi, cotorul fructului sau scoarța de pe crengile tinere ale copacului.

Gutuile, denumite și “merele de aur”

Gutuile sunt fructe extrem de sănătoase, conținând vitamine precum A, B1, B2, B6, C, E, PP, dar și minerale precum calciu, fier, fosfor, potasiu, sulf. Acestea au un conținut mare de apă și un conținut scăzut de zaharuri. Frunzele de gutui conțin acizi organici, în cea mai mare concentrație fiind acidul quinic.

Beneficiile ceaiului de gutui

Ceaiul de gutui tratează afecțiunile sistemului gastric

Printre cele mai importante beneficii ale ceaiului de gutui, regăsim compușii care ajută la tratarea afecțiunilor ficatului și pancreasului. Substanțele antivirale ajută la tratarea hepatitei, iar sucul de gutui, combinat cu cel de mere, susține funcționarea pancreasului.

Gutuile sunt des utilizate și în cazul infecțiilor gastro-intestinale. De asemenea, are proprietăți diuretice și depurative, fiind des introduse în alimentația persoanelor care doresc să piardă în greutate.

Ceaiul de gutui ajută la eliminarea toxinelor din organism, având acțiune antiinflamatorie și antioxidantă.

Tratează hipertensiunea arterială

Atât ceaiul, cât și fructele proaspete sunt benefice în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, datorită multiplelor vitamine și minerale. În plus, acesteau au calități antidepresive, ajutând în situații de nervozitate, stres, depresie și anxietate.

Reglează glicemia

Ceaiul de gutui poate fi un aliat al persoanelor care suferă de diabet zaharat, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

 Tratează răcelile și tusea

Gutuile conțin numeroase vitamine și minerale, fiind excelente ca tratament natural în cazul răcelilor, gripelor și a tusei complusive. În plus, ceaiul poate ajuta la ameliorarea crizelor de astm.

Întărește firul de păr

Dacă doriți să îndepărtați mătreața în mod natural, atunci tratați părul cu ceai făcut din frunzele gutuilor. Acesta va întări firul de păr și-l va ajuta să se regenereze.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă