Rețete

Rețetă jumări tradiționale de porc

Rețetă jumări tradiționale de porc
Rețetă jumări tradiționale de porc

Jumările tradiționale de porc sunt unul dintre preparatele copilăriei al cărui gust nu se poate compara cu ce se găsește în comerț. Acestea se fac foarte ușor și nu trebuie să tăiați un porc pentru a face rost de o fleică destinată jumărilor.

În cazul în care vă doriți să simțiți din nou gustul jumărilor, vă prezentăm o rețetă simplă. Acestea pot fi păstrate și în congelator după preparare, fiind o gustare de dimineață perfectă pentru oamenii care apreciează acest gust.

De asemenea, jumările pot fi puse și în omletă, în varză călită, în ciorba de os afumat sau în iahnia de fasole.

Ingrediente jumări de porc

Pentru a face jumări de porc, veți avea nevoie de:

  • slănină de porc
  • sare

Primul pas este să spălați foarte bine slănina de porc cu apă rece. O puteți lăsa la înmuiat în apă rece pentru câteva ore, în cazul în care vă permite timpul, pentru a elimina tot sângele, schimbând apa până rămâne curată.

Slănina se scoate pe șervețele de hârtie și se lasă bine la scurs. Apoi, se taie în bucățele cât mai egale ca dimensiune, pentru a vă asigura că bucățile se vor topi în mod egal.

În cazul în care doriți, puteți lăsa și șoriciul, însă, de cele mai multe ori, acesta se scoate și se folosește fie ca gustare, fie pentru alte preparate.

Cum se prepară jumările

Unul dintre cele mai importante sfaturi ale gospodinelor este legat de oala în care urmează să topiți jumările. Aceasta trebuie să aibă fund dublu și să fie emailată sau din inox pentru a nu permite jumărilor să se lipească.

Cel mai des întâlnit recipient este, bineînțeles, tradiționalul tuci sau ceaun. Pentru început, slănina se pune pe foc, la foc mare, până când începe să se topească.

Rețetă jumări tradiționale de porc

După ce slănina începe să se topească, se micșorează flacăra și se amestecă frecvent pentru a păstra jumările intacte. Dacă nu amestecăm, jumările de porc se pot topi complet. În plus, untura care va rămâne în ceaun va avea o culoare frumoasă și nu se va arde.

Untura în exces se poate scoate în alt vas, lăsând jumările să se pătrundă bine. Apoi, acestea se scot într-o sită pentru a se scurge bine, pe fundul căreia trebuie să punem sare grunjoasă.

Untura de porc rămasă se poate strecura de micile bucăți de jumări rămase și se poate refolosi.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Rețete