Untura de porc este, după cum sugerează și numele, grăsimea solidă din spatele unui porc. Deși s-ar putea să nu pară deosebit de atrăgător, grăsimea poate fi folosită în mai multe moduri pentru a îmbunătăți gustul alimentelor. Poate fi chiar delicios singur, vindecat cu sare de mare și ierburi. Aflați mai multe despre acest ingredient util, dacă este adesea malignizat și despre cât de grăsime, în cantități moderate, poate fi prietenul sănătății noastre.
Untura de porc pentru sănătate
Se pare că untura de porc este incredibil de bună pentru tine. De fapt, BBC a înscris grăsimea de porc în top zece din lista sa din 2018 a celor mai hrănitoare 100 de alimente. Ce face grăsimea de porc atât de sănătoasă și de ce ar trebui să vă gândiți să gătiți cu ea? Citiți mai departe pentru a afla de ce untura de porc are un moment renascentist, precum și sfaturi pentru încorporarea acestuia într-o dietă echilibrată.
Grăsimile naturale pe cont propriu nu sunt neapărat rele pentru tine. Adevărul este că grăsimile sunt o componentă esențială a unei diete sănătoase și esențiale pentru bunăstarea generală. Acizii grași ajută la orice, de la sănătatea imună la susținerea funcționării corecte a creierului.
Cheia pentru a mânca corect este să alegi grăsimile potrivite. De exemplu, este bine cunoscut faptul că grăsimile trans – care se găsesc în alimentele procesate – sunt o problemă pentru sistemul cardiovascular . Și, un raport ridicat de acizi grași omega-6 și acizi grași omega-3 poate crește inflamația în organism.
Pe de altă parte, consumul unui echilibru sănătos între grăsimi monoinsaturate și polinesaturate, precum și grăsimi saturate neprelucrate, poate face minuni pentru bunăstarea dumneavoastră fizică și mentală. Probabil că sunteți familiarizați cu unele dintre cele mai bune surse de grăsimi bune: nuci, avocado, măsline, carne de vită hrănită cu iarbă, unt cu iarbă, nucă de cocos și pește.
Deoarece grăsimile topite au un punct de ardere foarte ridicat, pot constitui o alternativă bună pentru sotarea la o temperatură foarte ridicată, adăugând în același timp un pic de aromă de porc. Acest lucru funcționează deosebit de bine cu scaloppina de vițel, piept de pui sau medalioane de porc. Grăsimea topită poate fi adăugată la rețete în locul untului; cu toate acestea, datorită aromei sale cărnoase, grăsimea nu este în general recomandată pentru utilizări delicate, cum ar fi aluatul de patiserie.
Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că există multă grăsime în grăsime. O porție de 1 30 de grame conține 162 de calorii, dintre care 98% sunt grăsimi și 2% proteine.
Untura de porc conține colină
Colina este un alt nutrient important care nu se găsește în cantități mari în multe alte alimente. Doar aproximativ 10% din populație primește suficientă colină în dieta lor. Nivelurile scăzute sunt legate de orice, de la un risc mai mare de boli de inimă și Alzheimer la probleme cu ficatul. Deoarece colina ajută la deplasarea colesterolului și a lipoproteinelor cu densitate foarte mică din ficat, o deficiență poate duce la acumularea de grăsimi și colesterol.
Untura de porc este o sursă excelentă de colină, cu de la 102 mg pe cană la 399 mg, în funcție de felul în care a fost crescut porcul din care se obține untura. Untura de porc organică, crescută cu pășuni, va conține probabil mult mai multă colină decât cea de la porci crescuți în mod convențional. Alte surse bune includ ouă, pui, broccoli și conopidă.
Vestea bună este că un pic de grăsime merge mult spre a face mâncarea mai suculentă și mai aromată, iar câteva felii de slăninuță grozav este tot ce trebuie pentru a avea o senzație de gust excepțională.
Cu toate acestea, dacă trebuie să vă limitați aportul de grăsimi, cel mai bine ar fi să evitați cu totalitate grăsimea.