Prognoza meteo martie 2021. Când se va încălzi vremea

17.03.2021
Prognoza meteo martie 2021. Când se va încălzi vremea

Vremea în prima jumătate a lunii martie a adus multe precipitații și temperaturi mult mai scăzute decât normalul. ANM a anunțat prognoza meteo pentru perioada 15-28 martie. În marea majoritate a județelor precipitațiile își vor face apariția în continuare, iar temperatura rămâne scăzută.

Vremea în Banat, Crișana și Transilvania

Banat

Vremea rămâne rece în această parte a țării, cu temperaturi maxime pe parcursul zilei cuprinse între 5 și 8 grade, iar, în timpul nopții, între -3 și un grad. După data de 19 martie, vremea se va încălzi ușor, cu ușoare variații de la o zi la alta, ajungând la 7-12 grade în timpul zilei și -2.. 1 grad în timpul nopții. În intervalul 20-23 martie sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ.

Crișana

Valorile maxime ale următoarei perioade pe timpul zilei vor ajunge între 4 și 6 grade, iar, pe timpul nopții, între -3 și 0 grade. După data de 19 martie, temperaturile vor crește ușor, ajungând între 7 și 11 grade ziua, însă noaptea, temperatura nu va depăși 0 grade. Precipitațiile nu întârzie să apară, în special în perioada 20-23 martie.

Transilvania

Temperatura medie de 10 grade este mai ridicată în prima perioadă a intervalului decât normalul, însă vremea se va răci după 19 martie, ajungând la un interval cuprins între 2 și 4 grade în timpul zilei și la -5 și 1 grad în timpul nopții. În perioada 20-23 martie se vor înregistra cantități însemnate de precipitații.

Vremea în Maramureș, Moldova, Dobrogea

Maramureș

Vremea este mai rece și în Maramureș, înregistrând temperaturi cuprinse între 3 și 5 grade ziua, și între -4 și 1 grad noaptea. Către sfârșitul intervalului vremea se va încălzi, ajungând la o medie cuprinsă între 6 și 10 grade pe parcursul zilei și -3..-1 grad noaptea.

Moldova

Meteorologii anunță că vremea va fi rece în Moldova, în special în perioada 16-24 martie, cu o medie de 4 grade Celsius. Pe timpul nopții, temperaturile vor fi cuprinse între -3..-1 grad. Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în prima parte a intervalului.

Dobrogea

Începând cu data de 17 martie, vremea se va răci în Dobrogea, cu temperaturi cuprinse între 7 și 9 grade în timpul zilei, și 5 grade în timpul nopții. În perioada 15-17 martie, dar și 20-23 martie, precipitațiile se vor înregistra în cantități mari.

Vremea în Muntenia, Oltenia și la munte

Muntenia

În intervalul 16- 26 martie, vremea se va răci ușor în Muntenia, cu temperaturi medii cuprinse între 7-8 grade pe timpul zilei. Vremea se va încălzi de-abia după 28 martie, atunci când valorile diurne pot ajunge la 11 grade. Se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ și pe arii extinse, în special în perioada 20-23 martie.

Oltenia

În perioada 16 – 24 martie vremea se va răci în Oltenia, înregistrând o temperatură medie cuprinsă între 7-8 grade. Către finalul lunii, temperaturile vor crește ușor, ajungând la 12 grade. Pe parcursul nopții, temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei, cu valori cuprinse între -2 și 2 grade. Nici Dobrogea nu va fi lipsită de precipitații în intervalul 20-23 martie.

Cum va arăta vremea la munte

Vremea va fi rece la munte în această perioadă, cu maxime negative atât pe parcursul nopții, cât și pe parcursul zilei. Astfel, valorile termice maxime sunt cuprinse între -2 și -4 grade ziua, iar noapte între -5..-10 grade Celsius. Se vor înregistra cantități însemnate de apă în perioada 20-23 martie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *