Descoperă

Mihaela Bilic, adevărul despre fructele și legumele BIO. De ce să nu le cumpărăm

Mihaela Bilic, adevărul despre fructele și legumele BIO. De ce să nu le cumpărăm
Mihaela Bilic, adevărul despre fructele și legumele BIO. De ce să nu le cumpărăm

Fructele și legumele BIO au căpătat tot mai multă popularitate în ultima perioadă, fiind lăudate în presă, pe internet și la televizor. Acestea sunt văzute drept mai sănătoase decât legumele cultivate în mod obișnuit, însă nutriționistul Mihaela Bilic a ținut să explice că nu este chiar așa.

„Promovate ca având calități nutriționale superioare și fiind cultivate fără îngrășăminte și pesticide, aceste produse au un preț pe măsură. Însă nu întotdeauna investiție financiară merită, mai ales când putem consuma produse locale, de sezon, obținute prin metode responsabile și NEintensive de producție.”

Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, că anumite legume nu trebuie cumpărate tip BIO. De ce? Pentru că acestea, chiar și cultivate în manieră convenționale, nu au o mare încărcătură de pesticid.

10 produse cu încărcătură de pesticid REDUSĂ

legume – broccoli, vinete, varză, ceapă, sparanghel

fructe – banane, kiwi, mango, ananas, avocado.

Mihaela Bilic a spus totuși că există și legume sau fructe bio care sunt mult mai bune de mâncat decât cele cultivate prin agricultura clasică.

Agricultură biologică este mai benefică în cazul următoarelor 10 produse

explică faptul că anumite fructe și legume necesită cantități mai mari de pesticide față de altele, de aceea merită să cheltuiți în plus pentru varianta BIO () în cazul următoarelor 10 produse:

legume -ardei gras, țelină, salată, spanac, cartofi

fructe – mere, pere, piersici, căpșuni, struguri

Mihaela Bilic a explicat, în aceeași postare pe Facebook, faptul că mai bine ne luăm privirea de la BIO și ne uităm mai atent la OMG-uri, adică la organismele modificate genetic.

„Într-o lume în care semințele sunt ameliorate genetic ca să reziste la boli și paraziți, este greu de identificat ce produse mai sunt în prezent ca odinioară- mai ales că și la capitolul “etichete”, legislația este deficitară. În concluzie singurul criteriu de alegere a unui produs de pe raft este să fie minim procesat. Și dacă se poate să fie obținut din ingrediente puține, banale/clasice. Cât despre fructe și legume, carne și pește, lapte și ouă, avem nevoie de furnizori/producători de încredere, care să respecte și alimentul, dar și mediul înconjurător. Iar siguranța alimentară trebuie să fie completată de calitate, degeaba cumperi un produs BIO care este plin de zahăr și grăsime! Ce să mai spun de gust, că l-am pierdut cu totul din vedere…un aliment trebuie să fie în primul rând BUN la gust, e o condiție mai presus de toate!!”

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă