Casa și Grădină

Înmulțirea trandafirilor prin butași, metode de prindere mai rapidă a rădăcinilor

Inmultirea trandafirilor prin butasi, metode de prindere mai rapida a radacinilor
Inmultirea trandafirilor prin butasi, metode de prindere mai rapida a radacinilor

Înrădăcinare butași de trandafir: Puteți crește butași de trandafir într-un cartof. Răsadurile sau înrădăcinarea  butașilor pentru a face tufișuri de trandafiri, folosind cartofi a luat naștere pe internet acum mult timp. Eu personal nu am încercat niciodată să folosesc cartofi, dar s-ar putea să fac acest lucru la un moment dat. Deci, puteți crește butași de trandafir într-un cartof? Există un oarecare merit pentru procesul de gândire de a menține tăierea umedă în timp ce încercăm să obținem tăierea de trestie de trandafiri pentru a prinde rădăcini. Am citit despre multe forme diferite de propagare de-a lungul anilor mei de creștere a trandafirilor  la fermă și acum în oraș. Și trebuie să recunosc că folosirea butașilor de trandafiri în cartofi este intrigantă.

Propagarea butașilor de trandafir

Pentru mine există câțiva pași pe care trebuie să îi parcurgem pentru a avea cea mai bună șansă de a avea succes în obținerea unei tăieri de trandafiri pentru a prinde rădăcini, în special într-un cartof. Vrem să luăm butașul noastru dintr-o trestie de trandafiri matură, una care a înflorit / a produs o floare sau flori. Îmi place să iau butași, care sunt 6 la 8 inci (15 la 20 cm.) lungime. Se asează imediat butasii intr-un borcan cu apa pentru a-i mentine umezi. Etichetați fiecare butaș cu numele tufei de trandafir a fost luată de la dacă luați mai mulți butași la un moment dat.

Cum plantați butașii de trandafir în cartofi

Pregătiți ceea ce va fi capătul de înrădăcinare a butașului prin tăierea aproximativ ½ inch (1.27 cm.) atunci când sunteți gata pentru a începe procesul. Îmi place să punctez ușor părțile laterale ale butașului cu un cuțit ascuțit în partea de jos, unde se vor forma noile rădăcini. Îndepărtarea sau rănind un pic de partea exterioară a trestiei este bine, deoarece oferă o zonă de pornire mai mare pentru formarea rădăcinei. Se pune imediat butașul în mediul de radacină ales – în acest caz, un cartof. Alegeți cartofi cu un conținut mai mare de umiditate, cum ar fi cartofii albi sau cartofii roșii. Pregătiți cartoful prin efectuarea unei penetrări rotunde în centru cu ajutorul unei șurubelnițe, sau poate un pic de foraj, care este un pic mai mic decât diametrul de tăiere a trandafirului. Puneți butașul pregătit în cartofi, dar nu o împingeți în totalitate în cartof.

Plantați cartoful și tăiați într-o zonă de grădină cu cel puțin 3 cm (7.6 cm) de sol bun care îl acoperă,  ușor umezit cu apă. Urmăriți umiditatea solului și vedeți ce se întâmplă.

Am citit că unii oameni au avut succes cu metoda cartofului, în timp ce alții au avut fie nici un succes cu ea sau doar succes marginal. Plasarea, tăierea pregătită într-un cartof fără plantare întregul lucru nu pare să funcționeze bine, la toate, conform unor rapoarte. Prin urmare, plantarea întregului cartof și tăierea pare a fi cel mai bun mod de a merge.

Dacă nu aveți o zonă de grădină în care să faceți plantarea, o oală mare (ceva de dimensiunea unei cupe de cinci galoni(19 L.) sau mai mare) cu găuri de drenaj în ea ar funcționa probabil bine prea – sau puteți opta pentru ceva mai mic dacă acest lucru este doar temporar, cum ar fi de așteptare pentru vreme să se încălzească. Folosind plantarea într-o  oală, ai putea acoperi oala cu o pungă mare de plastic, clar pentru a ajuta la menținerea  umidității

Informatii suplimentare despre înrădăcinarea butașilor de trandafir

Câteva lucruri de reținut atunci când vine vorba de propagarea de trandafiri:

Multe tufe de trandafiri sunt brevetate și nu trebuie să fie propagate până când o anumită perioadă de timp a trecut. Acesta este modul în care marii cultivatori de trandafiri face venitul lor, și reducerea în venitul lor dăunează tuturor iubitorilor de trandafir, deoarece împiedică capacitatea cultivatorilor de a ne aduce toate soiurile destul de noi de trandafiri în fiecare an.

Altoirea permite tufei de trandafiri să prospere în diferite condiții climatice. Astfel, trandafirul pe care îl propagăm poate să nu fie suficient de rezistent pentru a supraviețui condițiilor climatice din grădinile noastre.

În unele cazuri, tufișurile de trandafiri vor fi frumoase și altele nu atât de mult. Am vrut să știți acest lucru, astfel încât, dacă tufa trandafir nu supraviețuiește primul său sezon de iarnă, nu este neapărat din cauza ceva ce ai făcut greșit în acest proces.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.