Fertilizanții naturali au fost folosiți cu mult timp înainte să apară chimicalele care au un efect atât de nociv asupra sănătății noastre. Fermierii încep să apeleze la îngrășământul natural din ce în ce mai des. În plus, astfel de metode sunt mult mai puțin costisitoare și nici nu necesită vreun efort deosebit, folosind produse pe care le avem deja în gospodărie.
Îngrășământ natural pentru castraveți – pâine
Deși poate părea ciudat, drojdia din pâine poate avea un efect eficient asupra castraveților. Specialiștii recomandă folosirea acestui tratament în fiecare săptămână. Pentru a prepara această soluție, veți avea nevoie de coji de pâine neagră și de apă curată.
Pentru ca soluția de fertilizare să aibă un rezulat cât mai bun, umpleți două treimi dintr-o găleată cu coji de pâine neagră, adăugați apă curată și folosiți o greutate care să apese pe cojile de pâine. Greutatea este necesară pentru a nu permite cojilor de pâine să se ridice la suprafață atunci când începe procesul de fermentare.
Amestecul trebuie să stea la loc călduros timp de o săptămână. Se folosește câte jumătate de litru de soluție la fiecare tufă, încă de la începutul înfloririi, până la începutul ofilirii.
Fertilizator natural castraveți – infuzie de cenușă și decoctul de ceapă
Infuzia de cenușă
Rolul infuziei de cenușă este să păstreze conținutul de potasiu într-o cantitate echilibrată. Primul semn al deficienței de potasiu sunt frunzele îngălbenite ale castraveților. Pentru a rezolva această problemă se folosesc două pahare de cenușă la un litru de apă fiartă. Cele două ingrediente se amestecă și se lasă la infuzat timp de o zi. Soluția ajută, de asemenea, în cazul făinării.
Decoctul de ceapă
Decoctul de ceapă este un alt mod de a fertiliza castraveții în mod natural. Pentru această soluție veți avea nevoie de o găleată de apă caldă și de un pahar de coji de ceapă. Apa se pune la încălzit, împreună cu cojile de ceapă, până începe să clocotească. Soluția trebuie să stea la răcit două ore, apoi se poate folosi pe frunze.
Laptele acru și bicarbonatul de sodiu – soluție împotriva făinării
Laptele acru, folosit în cantitate egală cu apă curată, poate fi o soluție naturală care luptă împotriva făinării. Tufele se pot stropi o dată pe săptămână.
Bicardonatul de sodiu este o altă metodă naturală de a combate făinarea. Se folosesc 50 de grame de bicarbonat de sodiu la zece litri de apă, alături de 50 de grame de săpun. Cele trei ingrediente se amestecă foarte bine și soluția rezultată se poate stropi pe tufe.