Trucuri și sfaturi

Cum se face fertilizarea castraveților. Soluții bio din gospodărie

Chiar dacă îngrășămintele profesionale care conțin chimicale sunt cunoscute pentru eficacitatea și rapiditatea acționării, fertilizatorii bio, formați din produse regăsite în gospodărie, pot avea rezultate foarte bune.

Cu ajutorul acestora, se pot cultiva și recolta castraveți curați, lipsiți de chimicale, mult mai sănătoși pentru întreaga familie. Fertilizatorii curați sunt foarte populare și folosite de români de zeci de ani.

Îngrășăminte naturale pentru castraveți

Castraveți fertilizați cu decocție de cenușă

De cele mai multe ori, cenușa se regăsește foarte ușor în curțile oamenilor, iar amestecul acesteia cu apă poate ajuta la echilibrarea conținutului de potasiu.

În cazul în care castraveții s-au făinat sau frunzele acestora sunt îngălbenite (semn că au deficit de potasiu), puteți amesteca două căni de cenușă la un litru de apă clocotită. Lăsați amestecul să se infuzeze o zi și stropiți castraveții pentru un rezultat optim.

Oprirea făinării cu lapte

Amestecul din lapte acru și apă este foarte bun pentru a scăpa de făinare. Stropiți castraveții o dată pe săptămână cu această soluție. În plus, un alt remediu natural este bicarbonatul de sodiu. Folosiți 50 de grame de bicarbonat, 10 litri de apă și 50 de grade de săpun lichid. Apoi, cu acest amestec, veți stropi din plin tufele de castraveți.

Faceți îngrășământ natural cu ajutorul pâinii

Drojdia din pâine ajută foarte mult la fertilizarea bio a castraveților. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți trei sferturi dintr-o găleată cu pâine neagră uscată, să adăugați apă și apoi să puneți o greutate peste amestec pentru a-l presa. Găleata trebuie să stea la soare mai multe zile.

Soluția finală se dizolvă în apă. Folosiți jumătate de litru pentru a stropi fiecare tufă de castraveți.

Fertilizatori naturali cu infuzie de coji de ceapă

Cojile de ceapă au foarte multe beneficii, inclusiv ca îngrăsământ natural. Puneți pe foc, într-o oală mare, o găleată de apă și o cană de coji de ceapă, lăsați amestecul să dea într-un clocot, apoi opriți focul și așteptați câteva ore până să udați tufele de castraveți.

Deșeurile păsărilor, un alt îngrășământ natural

Excrementele păsărilor pot fi un tratament foarte bun pentru că aduc un mare surplus de azot, fosfor și potasiu. Acestea se combină cu apă, fie în stare solidă, fie în stare lichidă. Este indicat ca gunoiul să fie foarte bine uscat pentru a evita arderea din cauza cantității mari de azot.

Nu uitați de compost

În plus, compostul este o modalitate foarte simplă de a adăuga humus plin de nutrienți grădinii, mai ales că se poate face din deșeuri pe care le regăsim deja în gospodărie.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.