Trucuri și sfaturi

Plantări de toamnă. Sfaturi practice pentru grădină

Plantări de toamnă. Sfaturi practice pentru grădină
Plantări de toamnă. Sfaturi practice pentru grădină

Toamna este un moment foarte important pentru iubitorii de flori. Lucrările de îngrijire din această perioadă, efectuate corespunzător, pot face diferența dintre o grădină superbă și una nesatisfăcătoare.

Plantările de toamnă sunt recomandate de specialiști pentru gospodarii care își doresc să aibă o grădină minunată în perioada primăverii. Această perioadă este optimă pentru plantare, mai ales datorită faptului că solul este umed și are o temperatură ridicată.

Astfel, plantările de toamnă sunt perfecte pentru anumite culturi, iar, în perioada primăverii, plantele vor înfrumuseța orice curte prin culorile și mireasma lor.

Sfaturi esențiale pentru plantările de toamnă

În această perioadă, se plantează bulbii de flori, iar arbuștii sau plantele perene se pot muta. Așadar, toamna este un moment propice pentru schimbările și reorganizările din grădină.

Primul pas este alegerea zilei în care să se efectueze aceste lucrări. Vremea trebuie să fie frumoasă, cu temperaturi ridicate, fără a exista riscul unui îngheț. Așadar, lunile septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite pentru organizarea grădinii.

Plantarea bulbilor este o lucrare des întâlnită în perioada toamnei, mai ales atunci când vine vorba despre lalele, zambile și narcise. Bulbii trebuie verificați, iar cei vătămați trebuie eliminați.

Plantări de toamnă. Sfaturi practice pentru grădină

Bulbii trebuie să fie tari, să nu aibă urme de mucegai și să nu fie loviți. Plantele perene sunt mai ușor de întreținut, putând fi mutate din ghiveci în grădină, având avantajul unei dezvoltări rapide.

Arbuștii și copacii vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta, mai ales pentru că trebuie să se adapteze noului mediu. Astfel, aceștia vor avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a se dezvolta armonios.

Plantarea pomilor fructiferi și a bulbilor

Plantarea pomilor fructiferi se efectuează la o adâncime cuprinsă între 50 și 80 de centimetri, într-o groapă cu lățimea și lungimea de 50 de centimetri. Pentru a crește într-un mod corespunzător, pomii fructiferi au nevoie de sprijinul unui arac pentru a împiedica ruperile din perioada iernii, atunci când vântul poate fi agresiv.

Bulbii de flori trebuie plantați cu grijă, la o adâncime optimă. În consecință, bulbii mai mari se plantează la o adâncime de 20 de centimetri, în timp ce bulbii mai mici se plantează la o adâncime de 15 centimetri. Distanța optimă dintre bulbi este de 7 centimetri.

După plantare, se recomandă mulcirea, având scopul de a menține solul umed și de a proteja bubii de vremea geroasă din perioada iernii. Pământul înghețat sau uscat nu se mulcește. În cazul pomilor fructiferi, se recomandă mocirlirea.

Înainte de plantarea propiu-zisă, este important ca plantele să fie bine udate.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.