Trucuri și sfaturi

Cum se întrețin bulbii de flori în sezonul rece

Cum se întrețin bulbii de flori în sezonul rece
bub, flori, plante

Plantele cu bulbi nu sunt cele mai rezistente plante atunci când vine vorba despre sezonul rece. Aceștia trebuie întreținuți iarna prin metode specifice care ne pot ajuta că le prelungim viața.

Păstrarea bulbilor de flori în sezonul rece

Primul pas este scoaterea bulbilor din pământ înainte să dea primul îngheț. Aceștia trebuie curățați cu grijă de pământ și verificați. Cei care prezintă urme de mucegai sau de pete nu mai sunt buni pentru replantare. Așadar, atunci când efectuați această operațiune, săpați cu grijă în jurul bulbulului. După ce au fost curățați bine de pământul care poate cauza putrezirea, bulbii se pot pune la uscat.

Condiții optime de depozitare a bulbilor în sezonul rece

Unul dintre elementele periculoase pe care vrem să le evităm atunci când depozităm bulbii este putrezirea acestora. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă folosirea mușchiului de turbă, rumeguș sau alte materiale care izolează recipientul. Bulbii se pot pune în cutii, eventual sortați după culoare în cazul în care doriți să știți exact ce culoare are floarea respectivă la momentul replantării.

Bulbii se așează cu rădăcinile în jos, fără să se atingă între ei, pentru a avea spațiu în care să circule aerul, prevenind o eventuală putrezire. Temperatura spațiului de depozitare diferă de la o plantă la alta, așa că ai grijă și la acest aspect. Spre exemplu, bulbii de dalii sau crini pot sta la o temperatură cuprinsă între 2-8 grade Celsius. În plus, este esențial ca temperatura să fie constantă pentru a feri bulbii de îngheț.

Un alt aspect important este legat de evitarea așezării bulbilor lângă fructe. Fructele eliberează etilenă, un gaz care favorizează încolțirea forțată a bulbilor.

Cele mai cunoscute flori cu bulbi sunt: lalelele, bujorii, zambilele, narcisele, crinii, irișii, anemonele.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

You may also like

Comments are closed.