Știri Agricole

Știri Agricole pe scurt 9 decembrie 2020. Vin ninsorile, APIA și AFIR fuzionează și noi informații despre produsele din Kaufland

Știri Agricole pe scurt 9 decembrie 2020. Vin ninsorile, APIA și AFIR fuzionează și noi informații despre produsele din Kaufland
Știri Agricole pe scurt 9 decembrie 2020. Vin ninsorile, APIA și AFIR fuzionează și noi informații despre produsele din Kaufland

Știri Agricole pe scurt 9 decembrie. Recent, Kaufland a anunțat că respectă o politică de a vinde doar carne din România, în magazinele sale. Cu toate acestea, datele din anii trecuți arată că retailerul german este unul dintre cei mai mari importatori din țara noastră.

Conform datelor de la Institutul Național de Statistică oferite la cererea ECONOMICA.NET, Kaufland a depășit chiar și procesatorii (precum Caroli), în ceea ce privește importul de carne.

Rămâne de văzut dacă anul viitor cifrele vor arăta că în supermarketurile Kaufland se regăsesc produse de carmangerie din România.

Știri Agricole pe scurt 9 decembrie. Ninsori și polei

Reprezentanţii CNAIR recomandă şoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au maşinile echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Miercuri, 9 decembrie, până la ora 11:00, judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Ialomiţa şi Călăraşi, local, sunt sub un avertisment de vreme rea. Se anunță burniţă sau ploaie slabă, precum şi depuneri de polei, iar în zona joasă a judeţului Argeş vor persista ceaţa şi vizibilitatea scăzută sub 200 de metri.

Conform ANM, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h, în timp ce la munte vitezele la rafală vor depăşi 80 – 90 km/h.

Un alt cod, valabil până la ora ora 13:30 vizează Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h.

Ieri, 8 decembrie 2020, s-au semnalat mai multe porțiuni cu polei rezultat în urma fenomenului de ploaie înghețată, la care ne putem aștepta și în zilele următoare.

Regulament UE: APIA și AFIR – obligate să fuzioneze

Citește și: Adrian Oros: Se desființează Direcțiile Agricole Județene. În locul lor, vor funcționa Camerele Agricole

În noul Regulament European este prevăzută și obligativitatea ca APIA și AFIR să se unească într-o singură societate.

”Mai este o noutate de la fermieri care va veni de la APIA și AFIR și anume, potrivit noului regulament vor trebui să fuzioneze și odată cu asta să își organizeze la comun întreaga activitate. Este interesant de văzut cum vor reuși să facă acest lucru fără să bulverseze fermierii”, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram, conform agrointel.ro, unde poți găsi mai multe detalii pe acest subiect.


Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.