Trucuri și sfaturi

Sfaturi pentru micii agricultori. Ce legume se plantează toamna

Toamna este cea mai bună perioadă pentru a ne pregăti grădina. Nu este doar anotimpul recoltelor, ci și al plantării multor legume. Acestea se plantează de pe acum, pentru a se păstra proaspete înainte de iarnă sau în primăvară.

Plante de toamnă

Sunt numeroase legume care se pot pune în pâmânt încă din toamnă pentru a te bucura de rodul lor devreme în primăvară. Nu trebuie să fii vreun specialist pentru a te putea ocupa de propria ta grădină, ci trebuie doar să ții cont de anumite reguli simple.

Culegerea strugurilor. Perioada optimă pentru recoltare și depozitare

Spre exemplu, câteva date aproximative la care putem planta unele legume. Spre exemplu, ceapa verde este una dintre acestea. Lunile octombrie și noiembrie reprezintă cea mai bună perioadă pentru înființarea acestei culturi. Cel mai bun sol este cel argilos, care asigură o cultură perfectă. În cazul în care solul este uscat, cel mai bine ar fi să arunci niște argilă, pentru că arpagicul are nevoie de umiditate.

Dana Nălbaru și-a găsit liniștea în viața de la țară. Cum trăiește familia ei

Prazul este și el foarte ușor de plantat, dar se și îngrijește foarte ușor. Se plantează în mici găuri, la distanțe de 15-20cm. De reținut că prazul are nevoie de lumină și apă, pentru că doar așa se poate dezvolta așa cum trebuie. Dacă vrei să ai un praz lung, ideea este să îl plantezi mult mai adânc.

Ce plantăm toamna

Salata verde este o legumă perfectă pentru primăvară. Trebuie să știm că aceasta se plantează încă de pe acum pentru a ne putea bucura de ea pe la jumătatea anotimpului călduros. Salata verde se dezvoltă cel mai bine la temperaturi scăzute. Grădinarii profesionșiti spun că un truc important pentru varză este ca aceasta să fie ținută la frigider pentru cel putin 24 de ore pentru a preveni apariția gustului amărui.

Există și o mulțime de ridichi care se cultivă toamna. Deși pot fi plantate și primăvara, nu este deloc rău să o faci încă de pe acum dacă ai timp și plăcere. Ridichile cresc cel mai bine pe un pământ ușor, afânat. Dacă nu ai în grădină un astfel de pământ, trebuie să pui cenușă din lemne arse.

You may also like

Comments are closed.