Agroturismul este o zonă care s-a dezvoltat mai mult în ultimii 20 de ani, în România. Oamenii au simțit nevoia de a scăpa de zgomotul și aglomerația din orașele mari, îndreptându-se către satele care oferă liniște, peisaje minunate ale naturii, dar și experiențe de neuitat.
Ce înseamnă agroturismul?
Agroturismul este o formă de turism care se desfășoară în zonele rurale, într-un cadru natural, implicând oaspeții în activitatea gospodăriei.
Deși una dintre inconveniențe ar putea fi drumul mai lung, din ce în ce mai mulți români preferă să-și petreacă vacanțele în zonele rurale. Aici au la dispoziție cultura și gastronomia specifice zonei, zone spațioase în care se pot plimba, dar și alte distracții care țin de agricultură.
Printre acestea se află locațiile cu ferme care pun la dispoziție turiștilor experiențe minunate și produse alimentare proaspete. De asemenea, există locații unde turiștii pot învăța taina olăritului, sau locații care îi pot ajuta să se deconecteze total prin lipsa internetului.
Majoritatea locațiilor pun la dispoziție condiții moderne, însă aduc un plus datorită faptului că se află în mijlocul naturii, unde aerul este curat, iar zona este liniștită și perfectă pentru odihnă.
Vacanțe agroturistice România
În prezent, în întreaga țară există locații turistice rurale. Iată care sunt câteva dintre ele:
Casa Olarului, Baia Sprie, județul Maramureș
Acest stabiliment pune la dispoziție trei căsuțe, produse tradiționale delicioase, dar și un curs de olărit.
Porumbacu Treehouse, Porumbacu de Sus, județul Sibiu
Cine nu ți-ar dori să-și petreacă vacanța într-o căsuță în copac? Căsuțele se află într-o pădure, oferind o priveliște minunată, fiind în apropierea Castelului de Lut din Valea Zânelor, dar și a orașului Sibiu.
Pensiunea Natura Family Resort, Porumbacu de Sus, județul Sibiu
Microferma de iepuri și de păsări este principala atracție a turiștilor, mai ales dacă sunt părinți și doresc să le ofere copiilor o experiență minunată alături de animale.
Resortul Ferma Dacilor, unde nu ai acces la tehnologie
Această locație este spectaculoasă din mai multe puncte de vedere. Lipsită total de internet sau alte forme de tehnologie, locația pune la dispoziție turiștilor colibe dacice construite cu metode și materiale tradiționale.
Ferma de sub Penteleu, județul Buzău
O altă zonă în care turiștii se pot deconecta total de la viața cotidiană, Ferma de sub Penteleu oferă o experiență minunată. Mesele sunt compuse din produse provenite de la animalele din fermă, iar copiii se pot bucura de activități precum tâmplăria, olăritul, țesutul, mulsul animalelor, echitația, pictura ori adunatul ouălor.
Stâna lui Aidan, județul Cluj
Această locație este minunată pentru turiștii care doresc să se bucure de natură și de tot ce are aceasta de oferit. Aici există nenumărate animale pe care copiii le pot vizita, un spa, dar și un lac unde se poate pescui.
Casa Coliniţa, județul Suceava
La Casa Colinița, oaspeții se pot delecta cu multe activități tradiționale, printre care și pictatul ouălor sau țesutul. În perioada verii se organizează plimbări cu trăsura, iar în perioada iernii cu sania. De asemenea, aici există și o microfermă de animale, printre care se află vaci, capre, cai, gâște, prepelite, rațe si găini.