Descoperă

Cum se mănâncă kaki? Beneficiile aduse de „fructul zeilor”

Cum se mănâncă kaki Beneficiile aduse de fructul zeilor
kaki, fructe

Kaki, fructul care arată ca o roșie, mai este denumit și piersică japoneză sau persimonă. Ca gust, kaki este o combinație între ananas și piersică. Copacii în care cresc aceste fructe sunt denumiți Diospyros, cuvânt din greaca antică semnificând “fructul divin” sau “hrana lui Zeus”.

Cum se mănâncă kaki?

De obicei, fructul kaki nu este complet copt atunci când îl luăm de pe raftul din magazin. Tocmai de aceea, este indicat să îl depozităm lângă o banană sau un măr câteva zile pentru a se coace mai rapid.

Pentru a consuma un fruct kaki, trebuie, pentru început să îl tăiați pe jumătate, urmând să îndepărtăm partea lemnoasă și codița, așa cum facem și la roșii. Coaja este, cel mai probabil, stropită cu antifungice și nu este recomandată pentru consum. Așadar, coaja se curăță așa cum am face și în cazul mărului. Miezul este delicios și poate fi consumat atât ca fruct, cât și în combinație cu alte ingrediente în salate, piureuri sau deserturi.

Beneficiile fructului kaki

Deși, dacă nu este copt, gustul fructului kaki poate fi destul de fad, beneficiile asupra sănătății sunt de necontestat. Kaki are un conținut ridicat de vitamina C, consolidează sistemul imunitar, ajută la prevenirea răcelii și gripei.

Are un conținut ridicat de fibre, ajutând la prevenirea constipației, având proprietăți laxative. Conținutul de potasiu și calciu îi oferă proprietăți diuretice excelente. Este bogați în antioxidanți, ajutând la detoxofierea organismului și la sănătatea ficatului.

Conținutul bogat de antioxidanți ajută la eliminarea toxinelor din corp. Dacă este consumat cu regularitate, fructul poate elimina stresul și oboseala. De asemenea, consolidează sistemul cardiovascular, hrănind în mod natural mușchiul inimii.

Datorită betacarotenului, fructul kaki protejează vederea și previne apariția bronșitei și pneumoniei. În plus, kaki mai este recomandat pentru diete, pentru combaterea depresiei, pentru combaterea anemiei, protejând organismul de bacterii.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    6 Comments

    1. Îl consum zilnic!!! Păcat sa nu se găsește tot timpul anului

    2. Da interesant , azi am mancat pentru prima data, mi- a placut voi consuma mai des.

    3. Am mâncat acest fruct pentru prima dată In Israel,unde se numește, AFARSEMONA. Apoi în Grecia,unde se numește MUSMULA.La noi in comerț îl găsim sub denumirea KAKI,însă nu știu din ce tara îl importam….Ori cum ,e foarte bun și l-am folosit cum ați spus,lasandu-l câteva zile până a căpătat o culoare portocaliu închis,semn că s-au copt ! Magdalena

      1. Foarte interesant. Multumim pentru informatii!

    4. OK ! Acest comentariu a fost doar că sa se știe că fructul este gasibil sub mai multe denumiri știute de mine…… !

    5. Aveste fruct vine din Italia unde se numeste exact kaki. Eu locuiesc in Italia si am un copac de kaki in grãdina. Produce multe fructe si eu le culeg inainte sa fie coapte. Le depozitez la întuneric unde se coc. Sânt f bine la gust.

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă