APIA

APIA pornește plățile subvențiilor pentru anul 2021. Care sunt sumele pe care le vor primi fermierii

APIA pornește plățile subvențiilor pentru anul 2021. Care sunt sumele pe care le vor primi fermierii
APIA pornește plățile subvențiilor pentru anul 2021. Care sunt sumele pe care le vor primi fermierii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că astăzi, 2 martie, în cadrul unei ședințe de Guvern, se vor aproba subvențiile fermierilor pentru anul 2021, bani care vor veni de la Bugetul Național.

MADR va asigura 223 de milioane de euro

În ședința de astăzi se va discuta, conform Premirului Nicolae Ciucă, și despre plafoanele pentru plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT), atât pentru sectorul vegetal cât și pentru zootehnie.

”Tot astăzi aprobăm plafoanele alocate pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Este vorba despre peste 223 de milioane de euro, suma asigurată din bugetul Ministerului Dezvoltării și de care care beneficia aproximativ 810.000 de fermieri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, conform Agrointel.ro.

Banii vor ajunge la fermieri după ce actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial, având limita de plată la 30 iunie 2022.

Conform sursei citate, sumele pe hectar și cap de animal vor fi următoarele:

  • ANT 1 pentru teren arabil – 11,9 euro/ha
  • ANT 2 pentru in/cânepă și fibră – 8,6 euro/ha
  • ANT 4 pentru tutun – 2.584,5 euro/ha
  • ANT 5 pentru hamei – 355,8 euro/ha
  • ANT 6 pentru sfeclă de zahăr – 78,1/ha
  • ANTZ 7 pentru tona de lapte – 19 euro/tonă
  • ANTZ 8 bovine carne – 66,2 euro/cap de animal
  • ANTZ 9 ovine/caprine – 4,7 euro/cap de animal

APIA pornește plățile subvențiilor. Care sunt sumele pe care le vor primi fermierii

Cererile APIA 2022 pot fi depuse de la 1 martie

Ministrul Agriculturii a asigurat fermierii cu privire la plata subvențiilor, susținând că suma pusă la dispoziție de MADR este de 1,91 miliarde de euro.

”Vreau să-i asigur pe fermieri de toată susținerea Ministerului Agriculturii în Campania 2022 care debutează astăzi. Plafonul alocat României în anul 2022 din FEGA, respectiv 1,91 miliarde de euro, este foarte important pentru menținerea trendului ascendent al producției agricole la nivel național și pentru continuarea consolidării veniturilor fermierilor, fapt ce ne obligă să capacităm toate resursele disponibile pentru ca acești bani să ajungă în agricultura românească. Agenția de plăți va fi, ca de obicei, alături de fermieri și îi va sprijini în procesul de depunere pentru a preveni orice fel de sincope în depunerea cererilor”, a comunicat Adrian Chesnoiu, conform Agrointel.ro.

Cererile unice de plată APIA pot începe să fie depuse în perioada 01 martie – 16 mai 2022. Acestea se pot depune online, prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

 

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in APIA