APIA a anunțat perioada de depunere a cererilor de înscriere pentru prima împădurire. Cum se obțin banii

14.08.2020
APIA a anunțat perioada de depunere a cererilor de înscriere pentru prima împădurire. Cum se obțin banii

APIA a anunțat că cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” se pot depune din data de 3 august, până pe 11 decembrie 2020.

APIA informează că alocarea financiară pentru sesiunea 05/2020 este de zece milioane de euro. Această schemă de ajutor de stat are ca obiectiv contribuirea la domeniul de intervenție 5E, însemnând promovarea conservării și a sechestrării carbonului în agricultură și silvicultură.

Ce sume presupune schema de ajutor APIA

Suma pentru proiectul acordat în baza schemei de ajutor de stat care împreunează toate costurile Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, plătite pe întreaga durată, este de șapte milioane de euro.

Solicitantul trebuie să treacă prin mai multe etape de legitimare a suprafațelor ce urmează a fi împădurite în IPA online, înainte de a depune cererea de sprijin, constând în construirea proiectului tehnic de împădurire și obținerea avizului acestui proiect d la Garda Forestieră.

Condițiile pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească sunt detaliate în Ghidul Solicitantului pentru schema de ajutor de stat, aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 208/2020.

După ce avizul a fost aprobat, solicitanții pot depune cererile de spriin, alături de celelalte documente necesare, la Centrele Județene APIA. Un beneficiar poate depune anual o singură cerere de plată pentru fiecare an de angajament.

Cum se vor selecta cererile solicitanților

Selecționarea cererilor se face conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.362/2016, modificat și completat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale nr.840/2018 și prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 68/2020.

Cerințele selecționate vor fi afișate pe site-ul APIA, urmând ca solicitanții să fie anunțați de Centrele Județene APIA.

Reamintim că pentru Sesiunea 4 a schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, din perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2019, s-au alocat 15 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *