Descoperă

Ai probleme cu tranzitul intestinal? Acestea sunt alimentele laxative pe care trebuie să le consumi zilnic

Ai probleme cu tranzitul intestinal? Acestea sunt alimentele laxative pe care trebuie să le consumi zilnic
Ai probleme cu tranzitul intestinal? Acestea sunt alimentele laxative pe care trebuie să le consumi zilnic

Problemele digestive pot întrerupe total cursul normal al unei zile. Fie că este vorba despre constipație, fie că este reversul acesteia, alimentele naturale și sănătoase sunt cele care ne pot scăpa de aceste situații care ne pot afecta sănătatea.

În cazul constipației, specialiștii recomandă produse bogate în fibre și care conțin o mare cantitate de apă. Acestea sunt un mare aliat al sistemului digestiv, în special atunci când sunt incluse în dieta zilnică, încercând să găsiți un echilibru care să funcționeze pentru organism.

Laxative naturale – fructele

Papaya

Papaya este bogat în fibre și în magneziu, un mineral care ajută tranzitul intestinal. Într-o sută de grame de papaya se regăsesc 2g de fibre, dar și o mare cantitate de apă.

Se poate consuma jumătate de papaya la micul dejun, sau ca o gustare între mese. De asemenea, se poate folosi în salate sau smoothie-uri.

Prune

Prunele sunt, de asemenea, bogate în fibre și recomandate în această situație. Acestea se pot consuma proaspete, în jur de două pe zi, sau uscate atunci când nu au zahăr adăugat.

Portocale

Portocalele nu sunt doar delicioase, ci sunt un aliat al tranzitului intestinal datorită conținutului mare de apă și a fibrelor din pulpă. Acestea se pot consuma ca o gustare, în stare proaspătă, la câteva ore după prânz.

Dovleacul

Dovleacul are aceleași proprietăți ca fructele numite mai sus și poate fi o bună alternativă atunci când nu mai aveți idei pentru preparate noi. Îl puteți folosi în supe, salate, copt ca o gustare sau ca sos pentru paste.

Alte alimente recomandate

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz conțin fibre care au funcții probiotice, ajutând la hrănirea bacteriilor bune din intestin, menținând, astfel, un tranzit normal.

Cu ajutorul acestora se poate face tărci de ovăz (cu apă sau cu lapte), sau se pot consuma cu iaurt și fructe.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este un probiotic natural care conține multe bacterii sănătoase. Acestea mențin un echilibru al florei intestinale. Cea mai bună formă de consum este în stare naturală, fără alte adăugiri de zahăr sau coloranți. Se recomandă a se consuma o dată pe zi, cu fructe sau cu fulgi de ovăz.

Semințele

Fie că sunt de chia, floarea-soarelui sau de susan, semințele conțin cantități mari de Omega 3, o grăsime sănătoasă care ajută la lubrificarea intestinelor și, astfel, la un tranzit normal. În plus, au un mare conținut de fibre. Se poate consuma o lingură de semințe pe zi, în iaurt sau în salate.

Salatele verzi

Salata verde, spanacul, kale, rucola, sunt doar câteva dintre exemplele salatelor care sunt bogate în fibre și au mari proprietăți laxative. Este recomandat consumul lor în stare proaspătă, zilnic.

Legumele

Fasolea, năutul sau lintea sunt bogate în fibre care luptă contra constipației. În plus, acestea conțin o mare cantitate de magneziu. Astfel de alimente se pot consuma zilnic, folosind între 3 și 6 linguri pentru salate, supe sau ciorbe.

Cerealele integrale

Orezul, pasta sau quinoa integrale conțin, de asemenea, fibre și susțin tranzitul intestinal. Acestea se pot consuma zilnic, fie la micul dejun, fie la prânz sau la cină.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă