Trucuri și sfaturi

Accesorii pentru grădină necesare în orice gospodărie. De ce ai nevoie neapărat pentru a întreține pământul, plantele și florile

Grădinăritul este o activitate foarte relaxantă. Chiar dacă vorbim despre o suprafață mică, plină de flori, de o grădină cu legume necesară uzului propriu, sau de o grădină mai mare pentru comercializarea legumelor, uneltele potrivite pot face întreaga experiență mult mai ușoară.

Accesorii necesare în gospodărie

Acestea sunt necesare în colecția oricărui gospodar și, fără ele, grădinăritul nu poate ajunge la stadiul dorit. Chiar dacă, pe piață, se găsesc sute de astfel de unelte, de toate mărimile și pentru toate activitățile, unele dintre ele sunt foarte importante. Așadar, care sunt uneltele de care avem nevoie în magazia noastră?

Găleată, stropitoare, roabă și furtun

Chiar dacă nu pot intra neapărat la categoria unelte, fiecare gospădar are nevoie de aceste produse. Găleata ne ajută, în combinație cu furtunul, să cărăm apă, stropitoarea este indispensabilă pentru hidratarea plantelor sau a legumelor, iar roaba ne ajută să strângem mizeria provocată de frunze mult mai ușor.

Mănușile, cizmele și șorțul de grădină

Un echipament potrivit ne poate ajuta în foarte multe situații atunci când vine vorba despre grădinărit. Mănușile din pânză ne protejează mâinile de soluții nocive sau de zgârieturile provocate de spini sau crenguțe, cizmele ne protejează de noroi, iar șorțul protejează hainele.

Sapa, cazmaua și mătura

Este de la sine înțeles că, pentru a planta ceva, ai nevoie de o sapă. Fie că este de dimensiuni mari pentru legume, fie că este o sapă mică pentru plantarea florilor, această unealtă este foarte importantă și pentru îndepărtarea buruienilor. Cazmaua ne ajută să săpăm la adâncimi mai mari, având o coadă mai lungă care nu supune spatele unui efort și mai mare, iar mătura ajută la întreținerea curățeniei.

Târnăcopul, grebla și furca

Grebla este foarte necesară nu doar unei grădini, ci unei curți în care există foarte multă verdeață. Aceasta ne ajută să strângem frunzele căzute și resturile vegetale cu care putem face compost. Furca ajută la aerarea pământului cu pietriș, la scoaterea arbuștilor din rădăcini sau la îndepărtarea buruienilor.

Târnăcopul este necesar pentru un anuit tip de sol. E util mai ales pentru a sparge bolovani, sau pentru demolarea anumitor corpuri mai mari.

Foarfeca, fierăstrăul și toporul

Există mai multe tipuri de foarfecă, fiecare folosit pentru scopuri diferite. Există foarfeca pentru tăierea strugurilor sau a altor fructe și flori, foarfeca pentru tăierea crengilor, de tip nicovală, sau cea dreaptă pentru tăierea gazonului.

Toporul este necesar pentru tăierea bucăților de lemn mari, sau a diferitelor crengi uscate din pomii fructiferi.

În plus, într-o gospodărie, este indicat să deținem ghivece, araci, o mașină de tuns iarba, un trimmer și sisteme de irigare.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.