Turiștii pot descoperi unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din România în Clisura Dunării, o priveliște care este, de multe ori, comparată cu cele din Elveția. Persoanele care au ales să meargă în vacanță în această zonă nu au fost dezamăgiți, având multe obiective turistice de vizitat, locuri pline de istorie care sunt printre cele mai spectaculoase.
Un loc spectaculos în România
Datorită faptului că pot vedea atât Dunărea, cât și muntele într-un singur peisaj, turiștii au susținut că s-au simțit ca în Elveția, o țară despre care se știe că este plină de peisaje naturale minunate.
Turiștii sunt așteptați în locul în care apa dă impresia că fierbe, fiind vorba, bineînțeles, de Cazanele Dunării, un spațiu înconjurat de munți stâncoși și de verdeață.
„Aici este Tabula Traiana, un monument făcut de romani în Primul Război de Cucerire, 101-102. A fost inițial 20 de metri mai jos, la nivelul Dunării vechi. Atunci când s-a construit barajul de la Porțile de Fier, s-a format lacul de acumulare, Dunarea s-a înălțat cu circa 25 de metri”, a declarat Nicu Roman, proprietarul unei pensiuni, pentru observatornews.ro.
Obiective turistice în Clisura Dunării
Chipul lui Decebal, cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă, este o sculptură în stâncă a chipului regelui dac Decebal, pe care o puteți găsi între Eșelnița și Dubova. Sculptura, înaltă de 55m, a fost creată de 12 sculptori alpiniști care au lucrat timp de zece ani, între anii 1994 și 2004.
Tabula Traiana este placa prin care Împăratul roman Traian și-a sărbătorit prima victorie împotriva lui Decebal, după primul război daco-roman și care datează din anul 105 d.Hr. Deși au fost construite mai multe tabule în zonă, aceasta este singura ridicată cu 30m pentru a nu fi acoperită de apă. Tabula se află pe malul sârbesc și se poate vizita în timpul unei plimbări cu barca.
Cazanele Dunării se află în Parcul Național Porțile de Fier și reprezintă un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Cazanele au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m. Această porțiune a Dunării și-a primit numele datorită vârtejurilor formate la suprafața apei și din cauza apei învolburate care poate da senzația că fierbe.
Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și constă într-o serie de galerii care comunică între ele, având o lungime de 1, 66km.
Insula Ostrov, situată în mijlocul Dunării, este un adevărat paradis pentru iubitorii de păsări și de cai sălbatici. Turiștii pot ajunge pe insulă cu barca sau șalupa din Moldova Veche.