Cu toții știm că, după masa de Paște, ne rămân multe ouă vopsite pe care le-am spart deja conform tradiției din această perioadă. Totuși, ce facem cu aceste ouă fierte? Răspunsul este simplu, le folosim pentru a crea un alt preparat delicios și extrem de simplu de realizat. Vă prezentăm trei rețete delicioase prin care puteți folosi ouăle fierte rămase.
Ouă umplute
Această rețetă extrem de ușoară poate fi diversificată, în funcție de preferințe. Spre exemplu, puteți face ouă umplute cu pate de ficat, cu pastă de ton sau somon, sau chiar cu avocado pentru persoanele care nu consumă carne.
Pentru ouăle umplute cu pate de ficat, veți avea nevoie de:
- 5 ouă fierte
- 125 g gălbenuș din ouăle fierte
- 125 g pate de ficat
- 25 g ceapă tocată fin
- 25 g unt la temperatura camerei
- sare și piper
- verdețuri pentru decor
Modul de preparare este foarte simplu. Ouăle fierte trebuie tăiate pe jumătate, pe lungime, urmând să fie scos gălbenușul și mărunțit bine cu o furculiță. Gălbenușurile se amestecă, apoi, cu pateul de ficat, cu ceapa tocată mărunt, cu untul și se asezonează după gust. Pasta se pune cu grijă în albuș și se ornează cu verdeață.
Salată de ouă cu maioneză
O altă rețetă foarte simplă, însă extrem de gustoasă, pe care o puteți găti cu ouăle rămase de la masa de Paște, în special cele care nu s-au curățat frumos de coajă și nu pot fi folosite pentru ouăle umplute.
Pentru salata de ouă veți avea nevoie de:
- 8 ouă
- o ceapă mică
- 3 linguri de maioneză
- 3 linguri de muștar
- sare, piper și praf de usturoi
Primul pas este să tocăm ouăle în bucățele potrivite și ceapa mărunt. Apoi, ouăle, maioneza, muștarul și ceapa se amestecă într-un bol încăpător și se asezonează cu sare, piper și praf de usturoi după gust. Urmează ca salata să stea măcar două ore la frigider pentru ca toate ingredinetele să se lege.
Cartofi franțuzești
Aceasta este o altă rețetă foarte simplă care poate fi folosită atât ca aperitiv, cât și ca garnitură.
Pentru cartofii franțuzești veți avea nevoie de:
- 1 kg cartofi roşii
- 300 g brânză telemea de oaie
- 3 ouă fierte
- 3 ouă crude
- 100 g unt
- 100 g caşcaval ras
- 100 ml smântână pentru gătit
Cartofii se spală foarte bine și se pun la fiert, în apă cu sare, cu tot cu coajă, până se fierb foarte bine. După ce sunt fierți, se pun la răcit, urmând să fie curățați de coajă. Jumătate dintre ei se taie rondele, iar cealaltă jumătate se pasează. Brânza de oaie se dă pe răzătoare și se amestecă cu ouăle crude.
Pe o tavă se pune hârtie de copt sau se unge cu unt, urmând să se pună primul strat de rondele de cartofi. Apoi, se adaugă piureul și brânza amestecată cu ouăle crude. Urmează să se adauge stratul de ouă fierte, tăiate și ele în rondele, finalizând cu ultimul strat de cartofi, cașcavalul ras și smântâna. Tava se pune la cuptor pentru 15 minute sau până când se rumenește cașcavalul de deasupra.
Spor la gătit!
Trebuie incercat,ideile sunt foarte bune.Multumesc!