APIA

Subvenții APIA 2020: 1 octombrie este ultima zi în care se pot semna cererile unice de plată

Subvenții APIA 2020 1 octombrie este ultima zi în care se pot semna cererile unice de plată
Subvenții APIA 2020 1 octombrie este ultima zi în care se pot semna cererile unice de plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a anunțat că fermierii au timp să semneze fizic cererea unică pentru subvențiile agricole ale Campaniei 2020, până la data de 1 octombrie.

Subvenții APIA 2020. Rolul cererilor unice de plată

Pentru a avea parte de suma de bani achitată de APIA în acest an, fermierii trebuie să se deplaseze până la sediile agenției de plăți unde s-a depus electronic dosarul pentru subvențiile agricole, pentru a semna cererea unică.

Cererea are rolul de a confirma faptul că datele deja trimise sunt corecte, iar, fără acest document, dosarul nu este acceptat. Ultima zi în care se poate semna această cerere este 1 octombrie.

Dosare depune electronic, cererea semnată la ghișeu

Restricțiile legate de distanțarea socială au dus la prelungirea termenului limită, din luna septembrie în octombrie, tocmai pentru ca agricultorii să aibă parte de măsuri de prevenție în conformitate cu noile reguli de distanțare.

Centrele de depunere s-au organizat în acest fel tocmai pentru a evita aglomerarea.

În plus, în timpul vizitei necesare pentru semnarea cererii unice, fermierii sunt întrebați și de eventualele neclarități legate de suprapuneri de suprafață sau alte probleme legate de dosar.

Avansul pentru subvențiile APIA, Campania 2020 este programat pentru data de 16 octombrie, urmând ca plățile să fie finalizate până la data de 2 decembrie 2020.

”La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 17.307 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstrează că fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață”, a informat APIA.

Vezi și: 10 milioane de euro de la APIA, din 3 august. Bani pentru agricultori şi silvicultori

Alocarea financiară pentru sesiunea 5/2020 ajunge la 10.000.000 euro pentru fermieri și silvicultori. Valoarea maximă a sprijinului public ajunge, astfel la 7.000.000 euro.

Sectorul de creștere a animalelor are alocată o sumă de 54 de milioane de lei, pentru tot parcursul anului. Suma a fost aprobată de Guvern în luna aprilie.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in APIA