Despre sfecla roșie se spune că este un aliment minune, având extrem de multe beneficii pentru organismul uman. Astfel, este păcat să nu profităm de gustul și de proprietățile sale incredibile, mai ales când rețeta pe care urmează s-o descoperiți este atât de simplă.

Proprietățile miraculoase ale sfeclei

Sfecla conține vitamine, minerale și antioxidanți precum: vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf. Sfecla roșie este cunoscută pentru abilitatea sa de a ajuta la regenerarea ficatului, dar ajută și la tratarea bolilor cardiovasculare, scăzând tensiunea arterială.

De asemenea, sfecla ajută la stabilirea nivelului glicemiei, menține o bună funcționare a sistemului sanguin prin prevenirea depunerii colesterolului pe pereții vaselor de sânge, prevenind, astfel, formarea cheagurilor.

Salată de sfeclă roșie – Ingrediente

Această salată delicioasă se prepară extrem de simplu, folosind doar trei ingrediente. Iată care sunt acestea:

  • un kilogram de sfeclă roșie
  • 30 – 40ml de oțet
  • o linguriță rasă de sare

Pregătirile necesare

Ca de fiecare dată când pregătim conserve pentru iarnă, este important să nu trecem peste câțiva pași foarte importanți. În primul rând, bucățile de sfeclă trebuie să fie proaspete, tari și să nu aibă lovituri, zone mucegăite sau stricate.

Borcanele trebuie curățate și dezinfectate pentru a ne asigura că nu există bacterii care să afecteze produsul final. Pentru a vă asigura că nu vă veți păta mâinile, nu uitați să folosiți mănuși de lucru atunci când veți prelucra sfecla.

Salată de sfeclă – Mod de preparare

Pentru început, sfecla se spală bine cu apă rece și se pune la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu tot cu coajă, la 180 de grade Celsius, timp de o oră. Sfecla este gata atunci când poate fi ușor pătrunsă cu o furculiță. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

După ce i se curăță coaja, sfecla roșie se mărunțește, fie prin răzătoare, fie se taie cubulețe, în funcție de timp și preferințe. Apoi, se amestecă bine și cu celelalte ingrediente. Dacă doriți, puteți pune și puțin hrean.

Salata se pune în borcane. Se înfiletează bine capacele și se pun la fiert, la bain marie, pentru 20-25 de minute după ce a dat apa în clocot. Borcanele se lasă la răcit în voie, în apa în care au fiert. Când s-au răcit, se șterg de apă și se depozitează la loc întunecat și răcoros.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Rețete