Rețete

Rețetă pulpă de miel fragedă la cuptor

Rețetă pulpă de miel fragedă la cuptor
Rețetă pulpă de miel fragedă la cuptor

Masa de Paște oferă gurmanzilor ocazia să deguste preparatele tradiționale ale perioadei, printre care se află, bineînțeles, clasica friptură de miel la cuptor. Chiar dacă regăsim multe rețete ale acestui preparat, iubitorii de carne de miel vor alege întotdeauna rețeta simplă care să pună în evidență gustul inconfundabil al cărnii.

Ingrediente necesare

Pentru friptura de miel la cuptor veți avea nevoie de:

 • o pulpă de miel de aproximativ 2 kg
 • usturoi (proaspăt sau granulat)
 • boia dulce
 • sare și piper
 • ulei
 • cartofi sau salată verde pentru garnitură

Pulpa de miel poate fi marinată cu 12 ore înainte de gătirea propriu zisă cu scopul de a ieși mai fragedă și mai aromată. Acest proces este unul simplu, folosiți condimentele din lista de mai sus după preferințe și masați-o bine cu puțin ulei. Puneți carnea la rece până a doua zi.

În cazul în care doriți ca bucata de carne să nu aibă gust pronunțat de miel, atunci puteți să scoateți cu un cuțit bucățile de grăsime.

Modul de preparare

Primul pas pentru prepararea fripturii este să o lăsați să ajungă la temperatura camerei după ce a stat la rece peste noapte. Acest pas este necesar pentru că o bucată de carne rece care intră în contact cu o sursă de căldură se va întări, iar timpul de coacere va fi mai mare.

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade sau la nivelul mediu al aragazelor cu gaz. Puteți pune bucata de carne pe un grătar pe care să-l așezați pe o tavă, sau direct în tavă, însă având grijă să se coacă uniform. Dacă alegeți să puneți carnea pe grătar, nu uitați să adăugați puțină apă în tava de sub grătar pentru a nu se arde atunci când se scurg grăsimile.

Friptura trebuie verificată după 50 de minute de stat în cuptor și întoarsă și pe partea cealaltă pentru a se coace uniform. În cazul în care apa din tavă s-a eporat, atunci mai completați. Verificați friptura, din nou, după 40 de minute. Dacă bucata de carne este mai mare, atunci timpul de coacere va fi mai mare. În cazul în care este gata, puteți să o mai întoarceți încă o dată pentru a se rumeni pe față, timp de zece minute.

După ce scoateți friptura de miel din cuptor, lăsați-o să se odinească măcar un sfert de oră, în timp ce e acoperită cu folie de aluminiu. Carnea își va aduna aromele și se va frăgezi. Alături de friptură puteți sevi garnitură de cartofi și salată verde.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Comments are closed.

  More in Rețete