Plante de apartament care rezistă fără multă lumină

10.12.2020
Plante de apartament care rezistă fără multă lumină

Îngrijiea plantelor nu trebuie să fie o sarcină complicată. O casă nu este la fel de frumoasă fără prezența plantelor. Chiar dacă majoritatea plantelor au nevoie de multă lumină, există și excepții. Unele dintre ele se pot întreține și într-o casă mai slab luminată, însă sunt la fel de spectaculoase. Iată care sunt câteva dintre aceste plante:

Calatea, denumită și planta păun

Calatea

Frunzele deosebite ale Caleteei au făcut-o extrem de populară. Originară din America de Sud, planta necesită o temperatură cuprinsă între 18 și 24 de grade. Este o plantă care nu are nevoie de multă lumină, dar are nevoie de multă hidratare. Astfel, pământul nu trebuie să rămână niciodată uscat, fiind necesară udarea constantă.

Dieffenbachia

Dieffenbachia

Această plantă are nevoie de un mediu cu umiditatea crescută și cu temperaturi de peste 15 grade Celsius. Acest fapt este datorat originii ei, din pădurile tropicale din America de Sud.

Dracena

Dracena

Dracena este o plantă foarte cunoscută datorită puținelor pretenții pe care le cere. În sezonul rece, Dracena preferă temperaturi scăzute, până la 12 grade, iar vara preferată temperaturi cuprinse între 18 și 20 de grade. Dracena iubește apa, așa că trebuie udată constant, având grijă ca pământul să nu se usuce.

Planta păianjen denumită și voalul miresei

Clorophytum comosum

Planta păianjen, cu denumirea oficială Clorophytum comosum, ajută la purificarea aerului și nu are nevoie de multă lumină. De asemenea, această plantă este perfectă pentru persoanele care nu petrec mult timp acasă deoarece nu are nevoie de multă apă.

Philodendronul

Philodendronul

Această plantă are nevoie de temperaturi cuprinse între 20 și 22 de grade. În timpul sezonului rece trebuie udată mai rar, însă, vara are nevoie de mai multă hidratare.

Bromeliaceae

Bromeliaceae

Originară din America de Sud și Centrală, această plantă este foarte populară datorită aspectului plăcut și condițiilor simple de întreținere. Planta se adaptează rapid în orice mediu.

Crinul păcii

Crinul păcii

Datorită aspectului spectaculos, această plantă este des întâlnită în casele oamenilor. Crinul păcii nu necesită udare constantă, dar prosperă într-un mediu cu un grad de umiditate crescut. Metoda cea mai apreciată de hidratare este pulverizarea cu apă pe frunze.

Aglaonema, denumită și Planta întunericului

Aglaonema

O plantă care va prospera în spații întunecoase și răcoroasă, Aglaonema are nevoie de temperaturi de minim 18 grade Celsius.

Limba soacrei

Sansevieria trifasciata

Planta cunoscută ca Limba Soacră se numește oficial Sansevieria trifasciata. Are nevoie de o temperatură cuprinsă între 16 și 24 de grade și ajută la purificarea aerului.

Pana cocoșului sau planta de fier

pana cocosului

Face parte din familia Liliaceae și este originară din Asia. Deși temperatura ideală a plantei este de 26 de grade, se poate adapta și la temperaturi mai joase.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *