Știri Agricole

Știri agricole pe scurt 10 decembrie 2020: asocierea în cooperative, vin ploile și căruțe vândute de ANAF

Știri agricole pe scurt 10 decembrie 2020: asocierea în cooperative, vin ploile și căruțe vândute de ANAF
Știri agricole pe scurt 10 decembrie 2020: asocierea în cooperative, vin ploile și căruțe vândute de ANAF

Știri agricole pe scurt 10 decembrie. Cele mai importante subiecte ale zilei de joi. Află, pe scurt, informațiile de interes pentru agricultori și fermieri. Agromedia.ro trece în revistă toate subiectele zilei în știri pe scurt.

Klaus Iohannis a promulgat recent o lege care îi avantajează pe fermierii care se unesc în cooperative.

Știri agricole pe scurt 10 decembrie. Asocierea în cooperative îi va scuti pe fermieri de taxe şi impozite

34% dintre fermierii din Uniunea Europeană sunt asociați în cooperative, în vreme ce în România doar 1% dintre agricultori au recurs la această măsură.

Conform legii, gospodăria ţărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea şi modul de autorizare a gospodăriei ţărăneşti se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”.

De asemenea, acelaşi act normativ introduce în Legea cooperaţiei agricole şi precizarea clară privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori, iar asta înseamnă că, pentru a putea fi scutiţi de plata impozitului pe teren şi clădire, proprietarii gospodăriilor ţărăneşti trebuie să se înscrie într-o cooperativă.ntru a putea fi scutiţi de plata impozitului pe teren şi clădire, proprietarii gospodăriilor ţărăneşti trebuie să se înscrie într-o cooperativă.

Totuși, românii sunt reticenți în a se asocia în cooperative. Mulți consideră că vor pierde investițiile făcute în favoarea altora.

În România există aproximativ 1.500 de cooperative agricole.

Știri agricole pe scurt 10 decembrie. ANAF vinde un lot de 300 de căruțe uzate

300 de căruțe uzate, în stare avansată de degradare, sunt puse la vânzare de ANAF. Căruțele au preț de 14 lei bucata, dacă sunt extrem de degradate sau 45 de lei bucata, dacă sunt doar uzate.

Căruțele au fost scoase la vânzare de Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale Satu Mare. De asemenea, ANAF vinde și autoturisme, lista poate fi verificată pe profit.ro.

Știri agricole pe scurt 10 decembrie. Se strică vremea, cod galben de ploi

Pentru vineri, 11 decembrie 2020, ANM a emis 2 avertizări meteo, valabile până la ora 18:00. Aceste avertizări au fost valabile și în cursul zilei de joi.

Informațiile oferite pe meteoromania.ro

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 11:00 – 11 decembrie, ora 18:00


Zone și fenomene vizate: sudul, estul și centrul țării –predominat ploi în general moderate cantitativ, intensificări ale vântului

„În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70…80 km/h.”, anunță ANM.

COD GALBEN VINERI, 11 decembrie 2020

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 18:00 – 11 decembrie, ora 18:00


Zone și fenomene vizate: nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Moldovei – ploi importante cantitativ;

„Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m – ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol

În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității”, conform informațiilor ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, în cazul intensificării fenomenelor meteo.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.