Casa și Grădină

Specii de lalele deosebite: denumiri, specificații și imagini

Specii de lalele deosebite denumiri, specificații și imagini
specii lalele

Laleua este una dintre cele mai apreciate flori din întreaga lume. Este o plantă perenă cu bulbi, face parte din genul Tulipa, familia Liliaceae. Botaniștii au hibrizat lalelele, existând, în prezent, peste 3000 de varietăți ale acestei flori. De asemenea, toate soiurile cunoscute au fost clasificate strict până în 1929. Iată care sunt câteva dintre cele mai spectaculoase soiuri de lalele:

Laleaua papagalul negru

Laleaua papagalul negru

Această specie de lalea hibrid este cu totul specială. Petalele sale sunt atât franjurate, cât și puțin răsucite, însă ceea ce o face unică este combinația culorii, între negru și purpuriu.

Laleaua pestriță

lalea petriță

Această lalea se află pe lista plantelor pe cale de dispariție și este una dintre cele mai rare specii de lalele din România. Această floare s-a dezvoltat în zone sălbatice și se mai numește și Floarea de Șah, având culoarea mov și multe pete roz.

Are nevoie de un mediu cu umiditate crescută și se poate regăsi în doar câteva zone ale țării. Printre acestea, o regăsim în județul Bistrița-Năsăud, la Odorheiul Bistriței, în padurea Seșul Odorheiului, zonă protejată prin lege. Laleaua pestriță se mai poate regăsi și în județele Gorj, Timiș și Maramureș.

Laleaua Tarda

Laleaua Tarda

Laleaua cu formă total neobișnuită, de stea, crește în buchete mici, cu petale albe pe margine și galbene în interior. Această apariție este cu totul specială, mai ales în grădina cu flori.

Laleaua Lilac Wonder

Laleaua Lilac Wonder

Alături de laleaua Tarda se pot planta și lalelele Liliac Wonder pentru a complementa paleta de culori a grădinii. Aceste lalele au baza de culoare galbenă și petalele roz deschis.

Laleaua Zurel

Laleaua Zurel

O lalea cu petale în nuanțe de alb și purpuriu care ar atrage privirile în grădină.

Laleaua Flori de crini (Lily flowered)

Flori de crini (Lily flowered)

Soiul a fost clasificat separat în anul 1958. Petalele sunt arcuite spre exterior și sunt foarte asemănătoare cu petalele crinilor.

Laleaua Rembrandt

Laleaua Rembrandt

În perioada Tulipomaniei, lalelele Rembrandt se vindeau la prețuri enorme.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

You may also like

Comments are closed.