Descoperă

Pare un brad de Crăciun normal, însă face un adevărat spectacol atunci când se stinge lumina. Cum arată pe întuneric

Pare un brad de Crăciun normal, însă face un adevărat spectacol atunci când se stinge lumina. Cum arată pe întuneric
Pare un brad de Crăciun normal, însă face un adevărat spectacol atunci când se stinge lumina. Cum arată pe întuneric

Una dintre cele mai frumoase tradiții din perioda Crăciunului este, fără îndoială, împodobirea bradului. Această activitate, adorată atât de copii, cât și de adulți, întregește imaginea călduroasă și festivă a unei case.

Totuși, unii brazi sunt mult mai speciali, așa cum putem observa și în imaginile de mai jos. Un astfel de brad a ajuns viral pe internet datorită jocului spectaculos de lumini.

Bradul are peste 7.000 de luminițe

Ceea ce a impresionat internauții în legătură cu acest brad de peste trei metri înălțime este, de fapt, jocul de lumini spectaculos care iese în evidență pe întuneric.

Mai mult, luminile se sting și se aprind pe ritmurile celor mai îndrăgite melodii ale anului 2014, melodii pe care toată lumea le poate cânta. Vă puteți bucura de spectacolul oferit de acest ansamblu de sărbătoare în imaginile de mai jos.

În trecut, cadourile de sub brazi reprezentau ofrande pentru zei

Deși, în prezent, bradul și cadourile de sub el reprezintă tradiții cu care ne-am obișnuit, lucrurile nu au stat mereu așa. Fiindcă cea mai iubită perioadă a anului se apropie, vă prezentăm câteva dintre cele mai amuzante informații despre brazii de Crăciun.

Tradiția de a avea în casă un copac verde în perioada solstițiului de iarnă a fost bifată încă din vremea Egiptului Antic. Romanii foloseau crengile verzi ale bradului pentru a confecționa coroane atârnate de uși în timpul sărbătorii Saturnalia.

Pare un brad de Crăciun normal, însă face un adevărat spectacol atunci când se stinge lumina. Cum arată pe întuneric

Decoratul bradului nu era o activitate destinată oamenilor în trecut. În perioada sezonului rece era cunoscut faptul că spiritele rele umblă libere. Astfel, oamenii puneau semințe sau grâne la poalele copacilor, sperând că păsările care veneau să le consume vor alunga aceste spirite.

Totuși, oamenii au început să decoreze brazii, în această perioadă, la începutul anilor 1500, în Laponia, însă nu cu ornamente și beteală. Brazii erau decorați cu acadele, bomboane, turtă dulce, nuci, mere și fructe de pădure pentru a fi consumate de întreaga familie.

În România, oameni pun și în prezent bomboane de pom în bradul de Crăciun.

Tradiția bradului de Crăciun, așa cum o cunoaștem astăzi, a fost inițiată de Regina Charlotte a Germaniei, soția Regelui George al III-lea. Totuși, această tradiție și-o permiteau doar oamenii care făceau parte din clasele superioare. Astfel, cei mai puțin înstăriți decorau doar câteva crengi de brad.

Tot în Germania s-a confecționat și primul brad de Crăciun artificial, în anii 1880, folosind pene de gâscă legate cu sârmă pentru a descuraja defrișarea pădurilor.

În perioada medievală, brazii de Crăciun atârnau de tavan, cu susul în jos, asemenea candelabrelor, în Polonia. Ucrainienii decorează până și în prezent brazii cu ornamente în formă de pânză de păianjăn.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă