Cum se poate păstra bradul de Crăciun verde și proaspăt mai mult timp

20.11.2020
Cum se poate păstra bradul de Crăciun verde și proaspăt mai mult timp

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai apreciate tradiții din lume, atât pentru copii, cât și pentru adulți. În cazul în care ați optat pentru un brad natural, iată câteva trucuri pentru a-l menține mai verde și mai proaspăt tot sezonul sărbătorilor de iarnă.

Aveți grijă ce fel de brad cumpărați

Încă din momentul în care achiziționați bradul trebuie să acordați atenție câtorva detalii care asigură prospețimea lui. În primul rând, acele bradului trebuie să fie flexibile, moi, parfumate și de o culoare deschisă. Bradul este deja aproape uscat atunci când acele par uscate și cad rapid la atingere.

Înainte de a introduce bradul în casă, este indicat să îl stropiți cu apă pentru a elimina pesticidele și chimicalele cu care a intrat în contact. Un al factor important este depozitarea bradului timp de 12 ore într-un loc mai răcoros (cum ar fi pe balcon sau un garaj).

Apoi, se taie 2 centimetri din tulpina bradului și se așează într-un recipient cu apă călduță pentru ca tulpina tăiată să nu se sigileze. În acest mod, bradul va absorbi apa. Bradul trebuie așezat departe de sursele de căldură sau în fața unei ferestre în care bate soarele puternic. Astfel, vom elimina șansele uscării mai rapide.

După ce a fost așezat în suport, bradul are nevoie de hidratare, așa că trebuie udat în fiecare zi. În plus, este indicată folosirea unui spray antitranspirant pe crengile bradului, în scopul încetinirii pierderii apei din ace. Folosește instalații luminoase cu leduri pentru a elimina surse de căldură nedorite și pentru a face economie la electricitate.

Camera în care este așezat bradul nu trebuie să își piardă din umiditate. Ar fi indicată folosirea unui umidificator, dar, în cazul în care nu dețineți unul, puteți pune un recipient cu apă pe calorifer.

Acordați atenție sporită animalelor de companie

Multe dintre animalele de companie ar putea să tragă de crengile bradului și să-l rupă, sau să-l răstoarne. Mirosul lemnului și luminițele colorate le-ar atrage rapid atenția.De asemenea, în cazul în care aveți instalații luminoase care funcționează pe curent electric, aveți grijă ca animalele să nu aibă acces la ele.

De asemenea, nu uitață să verificați instalația luminoasă a bradului și să o scoateți din priză înainte de culcare. Un brad ar trebui să își mențină prospețimea în jur de trei săptămâni în sezonul rece.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *