Descoperă

Pangasius: de ce să nu mănânci niciodată acest pește. La ce riscuri te supui

Pangasius: de ce să nu mănânci niciodată acest pește. La ce riscuri te supui
Pangasius: de ce să nu mănânci niciodată acest pește. La ce riscuri te supui

Consumul de pește este încurajat de către specialiști, atât pentru un organism sănătos, cât și în dietele de slăbit. Deși, carnea de pește este plină de vitamine și nutrienți, există anumite specii care trebuie complet evitate.

Beneficiile consumului de pește

Carnea de pește este recomandată pentru un stil de viață sănătos. Fiind o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), peștele este un aliment minunat.

Totuși, aceste aspecte depind de tipul de pește și de locul în care a fost crescut. Carnea de pește alb conține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.

Paștele conține o cantitate semnificativă de vitamina D, contribuind la prevenirea osteoporozei. Cantitatea mare de fier ajută la prevenirea și combaterea anemiei, în special atunci când este consumat alături de alte alimente care conțin fier.

Consumul de pește ajută la scăderea nivelului de colesterol, datorită acizilor grași, împiedicând asimilarea altor grăsimi nesănătoase în organism și previnind înfundarea arterelor.

Peștii de dimensiuni mici ((hamsii, sardine, anșoa) și fructele de mare conțin o cantitate semnificativă de calciu, un mineral care contribuie la menținerea sănătății oaselor și a danturii.

Acizii grași polinesaturați care se găsesc în carnea de pește și în fructele de mare previn deteriorarea celulelor creierului, ajutând la prevenirea bolii Alzheimer.

Pangasius: de ce să nu mănânci niciodată acest pește. La ce riscuri te supui

De ce să nu consumi pește Pangasius

Peștele Pangasius este foarte des consumat în România, având un preț accesibil tuturor. În plus, acesta are carnea albă și foarte puține oase. Totuși, peștele Pangasius nu trebuie consumat, conținând foarte multe toxine.

Deși este ușor de preparat, Pangasius este o specie de somn provenit din unul dintre cele mai lungi și mai poluate fluvii din lume, și anume fluviul Mekong din Vietnam.

De fapt, peștele Pangasius este un pește sanitar și nu este recomandat consumului uman. Acesta se hrănește cu bacterii și reziduuri toxice, având o toleranţă extrem de crescută la toxinele din apă.

Acest tip de pește provine din crescătoriile vietnameze și deși este vândut în comerț, nu este atât de sănătos pentru organismul uman. Pangasius nu conține Omega-3, fiind, în schimb, foarte bogat în colesterol.

Tocmai din această cauză, peștele Pangasius trebuie evitat în special de persoanele care au probleme din cauza nivelului crescut de colesterol sau suferă de afecțiuni cardiovasculare.

În peștele Pangasius s-a descoperit și mercur, însă nu a fost interzis deoarece cantitățile înregistrate au respectat legislația europeană. Totuși, specialiștii nu recomandă consumul des de pește Pangasius.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă