Fructele și legumele au făcut parte din dietele oamenilor dintotdeauna. Acestea sunt consumate crude, gătite sau înghețate. Fie că le folosim pentru a prepara meniuri delicioase, sucuri sau salate, fructele și legume sunt uluitoare.
Curiozități despre fructe
Bananele sunt fascinante
Bananele reprezintă fructele preferate ale lumii. Au un gust foarte bun, un conținut ridicat de potasiu și sunt delicioase chiar și în combinații. De asemenea, reprezintă cel mai interesant fruct al lumii. Spre exemplu, în anul 1950, o boală denumită Panama Disease a distrus o întreagă specie de bananieri.
Acest fapt a îndemnat fermierii să apeleze la specia de banane Cavendish – cea pe care o consumăm în prezent. Acest fruct delicios pe care îl consumăm azi este clonat de la o singură plantație de bananieri din sud-estul Asiei. Practic, toate bananele sunt la fel și tehnic, aceste fructe sunt, de fapt, ierburi.
Ananasul poate distruge papilele gustative
Deși nu este un fapt extrem de cunoscut, ananasul conține o enzimă numită bromelaină. Enzima descompune proteine în cavitatea bucală, afectând papilele gustative. Astfel, acestea îți pot distruge gustul pentru toată ziua, până când se vindecă singure. O modalitate care te poate scăpa de această senzație, cu siguranță neplăcută, este consumarea ananasului după ce a stat câteva ore la frigider.
Coaja portocalei este nemaipomenită
Coaja portocalei conține de patru ori mai multe fibre decât fructul în sine. De asemenea, coaja conține mai mulți antioxidanți decât fructul. Singura parte negativă este legată de dificultatea consumului. Cea mai bună modalitate de a consuma coaja portocalei este să o dăm prin răzătoare. Astfel, o putem folosi ca topping peste preparate.
Merele oferă mai multă energie decât cafeaua
De cele mai multe ori, perioada de după-amiază duce către o stare de oboseală serioasă. Specialiștii recomandă ca, în perioada dimineții, pe lângă cafea, să consumăm și un măr. Conținutul ridicat de vitamine, minerale și carbohidrați vă va ajuta să fiți energici întreaga zi.
Curiozități despre legume
Cea mai puțin apreciată legumă a lumii este cea mai sănătoasă
Desigur, este vorba despre varza de Bruxelles. În România, varza de Bruxelles de-abia începe să fie integrată în preparatele culinare. Totuși, în alte culturi, această legumă este cunoscută pentru gustul amar și pentru atenție cu care trebuie să fie gătită.
Varza de Bruxelles este plină de vitamine, minerale, nu conține calorii, grăsimi sau colesterol. Astfel, cel mai important este să găsim rețeta potrivită pentru a o integra mai des în meniul zilnic.
Broccoli conține mai multe proteine decât o friptură
Părerile legate de broccoli sunt împărțite. Pe de-o parte, găsim persoanele care adoră să integreze broccoli cât mai des în meniuri. Pe de cealaltă parte, sunt persoane care nu ar mânca niciodată micul copăcel verde. Totuși, broccoliul conține mai multe proteine decât o friptură.
Astfel, din moment ce nu vine la pachet cu grăsimile saturate, broccoliul este perfect pentru doza zilnică de proteine. În plus, scădem riscul unei boli cardiovasculare. Asemenea broccoliului, semințele de dovleac sunt bogate în proteine.
Ceapa este extrem de sănătoasă
Faptul că ceapa ne face să plângem de fiecare dată când o tăiem este motivul pentru care este extrem de sănătoasă. Ceapa conține peste o sută de compuși sulfurici. Aceștia oferă un număr mare de beneficii, putând preveni astmul sau chiar cancerul.
Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!
Foarte instructive articol. O mare placer sa fie citit, nu am decat cuvinte de lauda si singurul regret este ca nu sunt situatia de a printa enuntul.
Indraznesc o recomandare, pentru mine vitala, si anume, pentru a primi comentariile noastre, va recomand sa lasati o modalitate si pentru cei care nu au cont pe Facebook, Tweeter, Instagram si oricare altele din aceasta grupa de comunicare, altfel inchideti poarta transmiterii mesajelor (presupunand ca acestea va sunt utile). Multumesc pentru intelegere.