Știri Agricole

Prognoza meteo. România va fi lovită de un val de aer rece. Unde vor fi temperaturi minime negative

Prognoza meteo. România va fi lovită de un val de aer rece. Unde vor fi temperaturi minime negative
prognoza ANM

Începutul lunii noiembrie a fost călduros, din punct de vedere meteorologic. Toamna blândă a adus cu sine posibilitatea desfășurării agricole. În următoarea perioadă, meteorologii anunță că România va fi lovită de un val de aer rece.

Directorul general ANM, Elena Mateescu, a comunicat către Digi24 că vremea va fi frumoasă astăzi și mâine. Astfel, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei. În zonele muntoase și deluroase, vor fi temperaturi maxime de până la 17 grade Celsius.

Un val de aer rece va lovi România

Începând cu mijlocul săptămânii viitoare, în țară se vor înregistra temperaturi scăzute. Săptămânile premergătoare iernii își vor spune cuvântul, în special în zonele de deal și munte. În medie, temperaturile minime vor ajunge la minus cinci grade Celsius, iar cele maxime la 7-12 grade.

„Și în București, o vreme în general închisă de la mijlocul săptămânii, nebulozitate joi diminața, care poate să aducă burniță și, nu în ultimul rând, condiții pentru producerea ceții”, a declarat Elena Mateescu pentru sursa citată.

Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii noiembrie

După a doua jumătate a lunii, temperaturile vor fi foarte scăzute. Astfel, înregistrările minime vor fi cu minus în majoritatea României. În regiunile intracarpatice, precipitațiile se vor strânge, în medie, 20-30 de mm. În partea de sud și sud-est, precipitațiile vor cădea până în 10-15 mm. La altitudini de peste 1200-1500 de metri, vor apărea și ninsorile. Temperaturile medii, vor fi totuși peste media climatologică în majoritatea regiunilor.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.