Descoperă

Istoria și semnificația buchetului de flori pentru mireasă. Ce flori sunt potrivite

Istoria și semnificația buchetului de flori pentru mireasă. Ce flori sunt potrivite
Istoria și semnificația buchetului de flori pentru mireasă. Ce flori sunt potrivite

Alegerea buchetului de flori pentru ziua nunții este unul dintre cele mai importante și mai frumoase lucruri pe care le poate face o mireasă. Este momentul în care aceasta își poate alege buchetul mult visat, punând în evidență atât rochia de mireasă, cât și personalitatea femeii.

Fiecare buchet de mireasă spune o poveste și este ales cu multă grijă de aceasta, alături de lumânările împodobite cu flori. Deși, buchetul de nuntă nu este un obiect tradițional obligatoriu, există o regulă nescrisă pentru toate miresele. Totuși, ce semnificație are buchetul și de unde a pornit acest obicei?

Semnificația buchetului de flori pentru mireasă

Deși pare un obicei modern, buchetul de flori este un obiect pe care miresele îl țineau în mână, în ziua nunții, încă din perioada Romei antice. Deși există speculații conform cărora buchetul de flori se folosea pentru a ajuta mireasa să miroasă frumos și proaspăt în ziua nunții, nu există dovezi istorice care să ateste această afirmație.

Astfel, în perioada Romei antice, miresele țineau alături de ele un buchet format, în special, din ierburi aromatice. Acestea erau folosite cu un scop precis, simbolizând fertilitatea, puritatea, sinceritatea și fidelitatea. Desigur, femeile sperau ca ierburile aromatice să le aducă noroc și să pună în valoare caracteristicile morale potrivite unei căsnicii fericite.

Deși miresele purtau adesea flori în păr, buchetul era, de cele mai multe ori, format din mărar. Cunoscut pentru proprietățile afrodisiace, mărarul avea rolul de a stârni fertilitatea mirilor. De asemenea, în anumite situații, persoanele foarte superstițioase adăugau în buchet chiar și usturoi, îndepărtând spiritele rele și ghinionul.

Istoria și semnificația buchetului de flori pentru mireasă. Ce flori sunt potrivite

În timp, buchetele de mireasă au fost împodobite și cu alte plante, sau chiar cu flori, ajungându-se, pas cu pas, la varianta finală din zilele noastre. Totuși, procesul nu a fost unul rapid. În Anglia secolului al XVI-lea, în buchetul de mireasă se adăugau gălbenele, flori foarte respectate care simbolizau fidelitatea, speranța și iubirea eternă. În plus, gălbenelele aveau abilitatea de a se deschide sau închide în funcție de lumina soarelui, iar culoarea acestora le-a transformat în florile preferate ale mireselor.

Ce reprezintă florile principale din buchetul de mireasă

Odată cu dezvoltarea floriografiei, arta care se ocupă cu descifrarea semnificației florilor primite sau oferite, în perioada epocii victoriene, buchetele de flori au început să fie mai spectaculoase. În acea perioadă, oamenii dețineau dicționare despre flori.

Crinii sunt flori foarte speciale care simbolizează puritatea și noblețea. Astfel, aceste flori dau o notă rafinată buchetului de flori, în special atunci când vine vorba despre crinii albi care reprezintă puritatea și modestia. Crinii portocalii simbolizează pasiunea, iar cei galbeni veselia.

Lăcrămioarele sunt flori des întâlnite în buchetele de mireasă și nu este de mirare, fiind extrem de gingașe, însă cu un miros superb și puternic. Acestea simbolizează dulceața și puritatea inimii.

Margaretele reprezintă inocența și iubirea pură, loială. Deși nu sunt des întâlnite în buchetele de mireasă, aceste flori sunt mult mai potrivite pentru buchetul nașei.

Deși sunt flori extrem de controversate în România, garoafele sunt des folosite în alte țări, simbolizând mândria și frumusețea. De cele mai multe ori, garoafele sunt asociate cu înmormântările, însă, internațional, acestea simbolizează iubirea, inocența și dragostea.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă