Crinul de cameră, floarea tropicală cu bulb, se mai numește și Amaryllis. Planta la ghiveci provine din Africa de Sud și este foare populară datorită florilor mari și colorate, dar și mirosului îmbietor.
Întreținere crini
Crinul de cameră poate fi ținut atât în ghiveci, cât și în grădină. Există chiar posibilitatea ca pe timpul verii să fie plantat în grădină, urmând ca în sezonul rece să fie mutat în ghiveci. Tempartura ideală pentru crinul de cameră este cuprinsă între 19-26 de grade Celsius. Florile sunt cele care depind foarte tare de temperatură, așa că nu este indicat să fie ținut nici la căldură, nici la frig.
Deși este o plantă care are nevoie de lumină, planta Amaryllis nu trebuie expusă la lumină puternică pentru a evita „arsura frunzelor”. Deorece nu necesită hidratare constantă, se poate spune că este o plantă ușor de întreținut.
Atunci când florile se ofilesc, planta va scoate alte frunze din pământ care trebuie păstrate. În ceea ce privește fertilizarea, este indicat să folosim săptămânal un fertilizator pe bază de potasiu și fosfor. Un îngrășământ special pentru flori este perfect în cazul crinilor. Solul plantei trebuie să fie bine afânat și ușor, iar specialiștii indică să fie schimbat o dată la doi ani.
După înflorire, crinul are nevoie de o pauză înainte de a-și relua ciclul de înflorire. Frunzele se vor îngălbeni și vor cădea, ceea ce este perfect normal. Vom ști că planta Amaryllis are nevoie de repaus atunci când bulbul este foarte tare.
Repausul de înflorire
Atunci când planta a intrat în repaus vegetal și nu mai există elemente verzi, o putem muta într-o cameră răcoroasă și întuneacoasă, fără să o mai hidratăm. O altă metodă a procesului de repaus este scoaterea bulbului din pământ, curățarea și punerea într-o cutie la uscat. Bulbul trebuie depozitat tot într-o zonă răcoroasă și întunecoasă, la o temperatură de minim opt grade.
Pentru a readuce bulbul la viață, trebuie să îl curățăm și apoi să-i tăiem puțin rădăcinile și apoi să-l replantăm într-un sol nou. O treime din bulb trebuie să rămână deasupra solului. Solul trebuie să fie bine afânat, ghiveciul trebuie găurit, iar, la baza acestuia trebuie așezate pietre. În acest fel, ne asigurăm că totul este drenat foarte bine și că apa nu va rămâne în ghiveci.
În cazul în care bulbul a rămas în ghiveci, atunci îl readucem la lumină și la temperaturi mai crescute, udându-l puțin câte puțin. Trebuie să ne asigurăm că nu se strânge apa în recipient.
Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!