Trucuri și sfaturi

Cum se pregătesc crizantemele la ghiveci pentru iarnă

Cum se pregătesc crizantemele la ghiveci pentru iarnă
crizanteme, flori ghiveci

Crizantemele sunt flori de toamnă des întâlnite în curțile și casele oamenilor. Culorile diverse și rezistența la temperaturile reci au făcut ca această floare să fie foarte apreciată. Deși pot rămâne înflorite și colorate până toamna târziu, crizantemele au nevoie de un proces riguros de îngrijire pentru sezonul rece.

Plantarea și izolarea crizantemelor

Pregătirile pentru iarnă se fac încă de la plantarea florilor, un proces des întâlnit și nu doar în cazul crizantemelor. Astfel, solul în care acestea sunt plantate trebuie să fie bine drenat pentru a nu permite apei să înghețe în preajma rădăcinilor. În caz contrar, planta poate degera și va muri. Dacă sunt plasate afară, crizantemele trebuie așezate la loc ferit.

Crizantemele în ghiveci trebuie plantate în grădină cât mai rapid pentru a permite rădăcinilor să se prindă cât mai bine. Dacă rădăcinile sunt fixate bine în pământ, atunci există șanse mai mici ca temperaturile scăzute să o afecteze .

În ceea ce privește izolarea crizantemelor, acest proces trebuie făcut imediat după primul îngheț, atunci când frunzele se vor ofili. Frunzele trebuie curățate, iar tulpina tăiată la câțiva centimetri de sol. Dacă tulpina iese puțin din pământ, atunci șansele ca anul următor să crească din nou sunt mai mari.

Plantele așezate într-un loc ferit sau pe latura sudică a unei clădiri stau într-un microclimat. În plus, cel mai bun loc pentru a feri plantele de îngheț este o seră.

Mulcirea și udarea crizantemelor

Mulcirea crizantemelor este foarte importantă. Stratul de mulci protejează floarea de îngheț și izolează solul. Mulciul mai are rolul de a împiedica scurgerea apei rezultată din gheața topită de la suprafață. Crizantemele necesită hidratare și după ce s-au ofilit cu mențiunea ca solul să fie bine drenat. Rădăcinile acestor flori nu reacționează bine la apa stătută.

Crizantemele de grădină pot fi mutate în ghivece în perioada iernii. Acestea trebuie, apoi, așezate într-un spațiu cu o temperatură de minim cinci grade și maxim zece grade, și necesită udată constantă.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

You may also like

Comments are closed.