Trucuri și sfaturi

Îngrășăminte pentru porumb. Cum se face fertilizarea starter

Îngrașaminte pentru porumb. Cum se face fertilizarea starter
Îngrașaminte pentru porumb. Cum se face fertilizarea starter

Îngrășăminte pentru porumb – fertilizarea starter, tot ce trebuie să știi despre creșterea productivității. Pentru a avea culturi roditoare, aveți nevoie de lumină, apă și căldură, dar și de nutrienți adecvați pentru tipul de sol și de plantă.

Fertilizarea are mare legătură cu productivitatea dorită, dar și de locație. Fertilizarea se poate realiza și înainte de semănat și după semnănat. Depinde de scopul urmărit.

Fertilizarea starter la cultura porumbului. Îngrășăminte pentru porumb

Fertilizarea starter se realizează înainte de semănarea pământului și este cea mai benefică pentru solurile nefertile, nisipoase sau acide.

Îngrășăminte pentru porumb. Azotul și importanța lui

Pentru sănătatea plantelor, azotul este esențial, fiind crucial pentru creșterea producției. Azotul se poate folosi sub formă de amoniu, într-un moment timpuriu pentru a determina dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

Cantitatea optimă de azot ca îngrășământ pentru porumb, se vor considera mai mulți factori de mediu. Azotul la însămânțare nu este esențial.

Fertilizarea sterter cu fosfat

Porumbul cultivat în condiții reci, absoarbe puțin fosfat. De aceea, este importantă folosirea îngrășământului încă de la însămânțare. Se recomandă fertilizarea radiculară alături de îngrășământul pentru porumb cu azot.

Îngrășăminte pentru porumb. Cum se folosește potasiu

Potasiul este foarte important pentru reglarea absorbției de apă, favorizând astfel și absorbția de nutrienți. Pe lângă potasiu, este nevoie de sulf și de magneziu.

Cum se aplică îngrășământul starter la porumb

Pentru a aplica îngrășământ pentru porumb este nevoie de echipament de fertilizare locală, iar fertilizatorul poate fi solid sau lichid. Acesta se plasează sub nivelul semințelor, la o distanță de 4-5 cm de rândul însămânțat.

Este importantă menținerea distanței, pentru a permite creșeterea sănătoasă și proporționată a plantelor.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.