Rețete

Secrete din bunici pentru murăturile puse la Soare. Rețetă

Secrete din bunici pentru murăturile puse la Soare. Rețetă
Secrete din bunici pentru murăturile puse la Soare. Rețetă

Murăturile de vară sunt cele mai gustoase și cele mai rapide. Secretul stă în cantitatea de sare. I-am luat un interviu propriei bunici, care dornică să vă spună rețeta murăturilor de vară, mi-a explicat pe îndelete cum se fac cele mai bune murături la Soare.

Rețetă de murături de castraveți la Soare

Prima regula este să alegem din grădină sau din piață cei mai frumoși castraveți. Altfel, spune bunica, nu putem să avem pretenții la murături gustoase, râzând amuzată.

Îngrediente necesare:

  • 1kg castraveți
  • 4 linguri bune de sare
  • Apă
  • 4-5 linguri de sare
  • …și Soare

Mod de preparare

Se spală bine castraveții, se taie capetele și se asează în borcanul de 750 de mililitri. Între rândurile de castraveți, se adaugă un morcov, o rădăcină de patrunjel și, dacă vă place gustul, o rădăcină de țelină.

Când borcanul s-a umplut, se dizolva sarea în 500 de ml de apă, nu foarte caldă, când este total topită se adauga peste borcanul umplut cu castraveți și rădăcini apa caldă.

Iar peste se adaugă o lingură bună de sare, de preferat grunjoasă.

Borcanul se leagă, spune bunica, cu ciolofan si sfoară, dar dacă sunteți mai moderni se acceptă și capacul. Se asează la o fereastră din casă care este cea mai generoasă cu Soarele.

Dupa 2 săptămâni se poate deschide borcanul pentru a verifica intensitatea murăturii, dacă îi vreți mai acrii, se mai lasă 7 zile în razele Soarelui.

Pentru cei care nu sunt sigur de provieniența castraveților, bunica recomandă ca apa cu sare să fie fiartă si turnată atent peste castraveți, astra produce și efectul de sterilizare.

Dacă castraveții sunt de grădină, 60 de grade Celsius la apă sunt suficiente, sau cum mi-a zis bunica, „când ies aburii mai cu foc, atunci stingi flacăra”.

Dupa 3 săptămâni bune, murăturile de vara, murate la razele Soarelui sunt numai bune de consumat, dar să țineți cont de vorba bunicii, „se dau la camara macar o zi, să fie reci, sau la frigider, ca nu ne plac castraveții calzi”.

Notă: Se poate adăuga și mărar proaspăt. Dacă le vreți picante, bunica recomandă ardei iute tocat NU piper!

Poftă bună!

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Comments are closed.

More in Rețete