Trucuri și sfaturi

Infuzia de pătrunjel – insecticidul natural pentru grădină care combate gândacul de Colorado

Infuzia de pătrunjel - insecticidul natural pentru grădină care combate gândacul de Colorado
pătrunjel, insecticid natural

Produsele naturale au fost folosite împotriva dăunătorilor de sute de ani. Înainte de apariția pe piață a chimicalelor, oamenii se foloseau de ceea ce oferea natura pentru a combate bolile și dăunătorii plantelor. Infuzia de pătrunjel este unul dintre insecticizii natural, extrem de eficient, în special în lupta contra gândacilor de Colorado. Acesta poate fi folosit pentru culturi asemenea cartofilor, vinetelor sau tomatelor.

Ingredientele și modul de preparare

Infuzia de pătrunjel este folosită cu scopul de a preveni apariția dăunătorilor. Pe lângă faptul că este un insecticid natural, infuzia de pătrunjel se pregătește foarte ușor, nu necesită multe ingrediente și nu necesită deloc o investiție mare.

Pentru a prepara o infuzie eficientă, specialiștii recomandă folosirea a 150g de pătrunjel proaspăt tocat, cu frunze verzi și sănătoase și cinci litri de apă. Pentru pregătire nu sunt necesari decât câțiva pași simpli. Pentru început, se pune apa la fiert. După ce dă în clocot, se adaugă și pătrunjelul tocat, se amestecă și se acoperă timp de jumătate de oră.

Infuzia de pătrunjel - insecticidul natural pentru grădină care combate gândacul de Colorado

După ce amestecul se răcește, se strecoară pentru a folosi doar zeama, urmând să o turnăm într-un recipient cu pulverizator. Apoi, se stropesc frunzele de cartof, vinete sau roșii cu această infuzie.

Sfaturi utile pentru folosirea insecticidelor naturale

Pentru ca stropirea să fie eficientă, sunt importante câteva reguli. Pentru început, cea mai bună apă pentru prepararea infuziei este cea de ploaie sau cea dedurizată. Dacă începe să plouă la șase ore după stropire, atunci este necesar să stropiți din nou. Un alt factor important este stropirea la primele semne de atac.

De asemenea, preparatele naturale nu se pot amesteca în scopul de a combate mai mulți dăunători simultan. În ceea ce privește durata de păstrare, infuziile și ceaiurile sunt eficiente doar câteva zile. În cazul în care acestea au înghețat, atunci își pierd proprietățile.

Infuzia de pătrunjel poate fi solosită împotriva puricilor care urăsc mirosul, dar și împotriva furnicilor și a gândacilor de Colorado. Aceștia pot provoca daune mari culturilor. Infuzia de pătrunjel poate fi folosită în perioada de înflorire a cartofului.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.