Trucuri și sfaturi

Drojdia cu zahăr pentru roșii și castraveți, îngrășământ făcut acasă

Drojdia cu zahăr pentru roșii și castraveți, îngrășământ făcut acasă
Drojdia cu zahăr pentru roșii și castraveți, îngrășământ făcut acasă

Cultivând roșii, mulți grădinari adaugă îngrășăminte minerale și organice. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de îngrășăminte este drojdia. Drojdia este un grup de ciuperci unicelulare și este absolut sigură pentru sol și plante. Mai mult, acestea conțin un depozit de substanțe nutritive.

Au început să fie folosite în epoca sovietică, dar chiar și ani mai târziu, drojdia nu și-a pierdut popularitatea. În acest articol, veți afla despre beneficiile hrănirii cu drojdie, precum și cum și când să le utilizați.

Oamenii folosesc drojdia în următoarele:

  • gătit;
  • medicament;
  • producție industrială;
  • grădinărit.

Cum se folosește drojdia în grădinărit

Sunt îngrășăminte excelente , datorită compoziției sale bogate, nu numai pentru roșii, ci și pentru toate culturile de grădină în general. Cu pansament de drojdie , tufișurile se formează mai repede și capătă imunitate, ceea ce duce la o recoltă fructuoasă.

Drojdia poate fi utilizată în toate etapele vieții plantelor. Începeți să vă hrăniți cu răsaduri. În această perioadă, lăstarii tineri absorb o mulțime de microelemente utile, datorită cărora sistemul rădăcină devine mai puternic și crește mai repede. În viitor, va facilita culegerea și va fi mai ușor ca roșiile să prindă rădăcini.

Ar trebui să continuați să hrăniți și plantele adulte. Drojdia va ajuta la întărirea sistemului imunitar, va spori creșterea celulelor și mugurii înfloriți, va contribui la o creștere a randamentului viitor și va accelera fructificarea.

Pe lângă faptul că afectează plantele în sine, drojdia crește și activitatea bacteriilor solului în sol, crescând astfel mineralizarea și fertilitatea solului.

A face acest îngrășământ este destul de simplu. Puteți folosi pulbere uscată, drojdie proaspătă de brutar sau granule.

Cum se pregătește drojdia ca îngrășământ. Mai multe variante:

În 5 litri de apă caldă trebuie diluat cu 1 kg de drojdie proaspătă. Imediat înainte de hrănire, diluați îngrășământul cu un raport de apă de 1:10.


În 5 litri de apă caldă, diluați o lingură de zahăr și 5 g de drojdie uscată. Apoi lăsați amestecul rezultat timp de 2-3 ore. Înainte de momeală diluați cu apă într-un raport de 1: 5.


În 3 litri de apă caldă, diluați 100 g drojdie de alcool și 100 g zahăr granulat. Acoperiți mixtura rezultată cu tifon și lăsați la infuzat timp de o săptămână într-o cameră caldă. Înainte de utilizare, diluați 1 cană de îngrășământ într-o găleată cu apă încălzită. Apa trebuie calculată cu 1 litru pe rădăcină.

Pentru a face roșiile puternice și mai bine adaptate la căldura verii, puteți pregăti următoarea soluție:

se toarnă apă în găleată și se încălzește;

puneți acolo 100 g drojdie proaspătă;

amestecați compoziția.

Folosiți acest îngrășământ o dată la 7 zile, câte 1 litru pe tufă.

Este posibil să se aplice un astfel de îngrășământ pe roșiile de orice soi, indiferent dacă acestea cresc în sol sau în seră. Principalul lucru este că solul este încălzit, deoarece drojdia este activată numai în condiții calde.

Răsad

Începeți să vă hrăniți dintr-un amestec de drojdie și apă ar trebui să fie după alegeri. Pentru comoditate, puteți utiliza o seringă de măsurare sau o mică adăpătoare.

Pentru aplicare foliară, se toarnă soluția filtrată într-o sticlă de pulverizare și se pulverizează, deplasându-se treptat din tulpină în interiorul și în exteriorul pliantelor.

Pansamentul foliar este cel mai eficient pentru răsadurile tinere. Umiditatea este absorbită și pătrunde adânc în structura frunzelor. Această metodă este absolut sigură, arsurile la pulverizarea amestecului de drojdie nu pot fi obținute.

Plante adulte

Apoi fertilizați la fiecare 2,5 săptămâni și imediat o dată înainte de înflorire. Pe un tufiș se lasă 1-2 litri de amestec.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    1 Comment

    1. Sânt interesata, mulțumesc mult!

    Comments are closed.