Trucuri și sfaturi

Cultura de floarea soarelui: tot ce trebuie să cunoști despre această plantă

Cultura de floarea soareluiCultura de floarea soarelui
Cultura de floarea soarelui

Floarea-soarelui este una dintre cele mai iubite și cultivate plante din România. Deși cele mai multe soiuri de floarea-soarelui au flori galbene, floarea-soarelui are, de asemenea, flori  roșii, verzi și albe.

Floarea-soarelui înflorește în fiecare an,  vara și toamna. În funcție de soi, acestea pot dura 11-18 săptămâni. Având în vedere acest lucru, este o idee bună să semănați semințele de floarea soarelui la fiecare câteva săptămâni, astfel încât veți avea o aprovizionare constantă de floarea-soarelui  pe tot parcursul verii.

Floarea-soarelui sunt ușor să crească de la semințe și sunt ideale pentru creștere cu copii.ele pot crește până la înălțimi de până la doi metri, poartă flori impresionante, de lungă durată, și arata fantastic în grădini și aliaje. Ele fac o floare excelent tăiat.

Știați că? Floarea-soarelui sunt înrudite de topinambur, Helianthus tuberosus. Dacă plantați topinambur și le lăsați să înflorească, ele vor avea flori frumoase, asemănătoare cu floarea-soarelui.

Cum să creșteți floarea-soarelui

Pentru a crește floarea-soarelui aveți nevoie de un loc însorit, adăpostit și un sol bun – adăugați o mulțime de compost de grădină înainte de plantare, dacă puteți. Protejați plantele tinere de melci și   udați-le regulat.

Alegeți-vă varietatea cu atenție, deoarece unele floarea-soarelui vor crește 50cm, în timp ce altele cresc peste 3m. Semănați semințe în ghivece din aprilie sau atunci când toate riscurile de îngheț a trecut. Pregătiți bine solul și adăugați o mulțime de materie organică. Păstrați floarea-soarelui bine udate și udă săptămânal pentru a le încuraja să crească cât mai înalte.

Unde să creșteți floarea soarelui

Floarea-soarelui are nevoie de soare. Ele cresc cel mai bine în sol fertil într-un loc adăpostit, dar, de asemenea, îi este benefic și ghiveciul. Cu toate acestea, dacă doriți ca floarea-soarelui să crească într-adevăr înaltă, cel mai bine este să se planteze în pământ.

Când să udați floarea soarelui

Semănați semințele de floarea soarelui din aprilie până în mai, în ghivece individuaele de 10 cm de compost fără turbă. Plantați-le în grădină când a trecut tot riscul de îngheț, undeva la începutul lunii iunie.

Cum să plantați floarea soarelui

Semănați o sămânță per ghiveci de 7,5 cm. Introduceți semințele apox 1,5 cm în compost și udați. Acoperiți ghivecele cu o pungă de plastic transparentă și puneți-le într-un loc răcoros, dar luminos.

După ce floarea-soarelui au germinat, păstrați-le bine udate până când sunt gata să planteze la sfârșitul lunii mai. Pregătiți solul prin îndepărtarea buruienilor și adăugați multă materie organică. Plantați floarea-soarelui la aceeași adâncime au fost în ghiveci.

Grija pentru floarea-soarelui

Floarea-soarelui anual au nevoie de multă apă. Hrăniți-le cu fertilizant pentru roșii chiar înainte de înflorire.

Soiurile foarte înalte pot avea nevoie de sprijinul unei trestie de grădină – în special atunci când se cultivă într-o zonă extinsă.

Floarea Soarelui

Cum se propagă floarea soarelui

După înflorire,  floarea-soarelui dezvoltă mase de semințe. Puteți recolta aceste pentru a le utiliza la gătit, dar țineți cont de faptul că va trebui să îndepărtați stratul de semințe dure înainte de a mânca. Mai bine, luați semințele și lăsați-le să se usuce timp de câteva zile, înainte de a le depozita într-un plic de hârtie, într-un loc uscat, astfel încât să le puteți semăna în anul următor. Asigurați-vă că lăsați unele semințe pentru păsări.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.