Casa și Grădină

ZZ Plant: Planta Zamioculcas zamiifolia, îngrijire și cerințe

ZZ Plant: Planta Zamioculcas zamiifolia, îngrijire și cerințe
ZZ Plant: Planta Zamioculcas zamiifolia, îngrijire și cerințe

Planta Zamioculcas zamiifolia este  una din plante cu  frunze foarte populare fiind utilizată în case și birouri din întreaga lume.

Zamioculcas este planta perfectă  pentru o plantă de casă

Planta ZZ se potrivește la toate calificările necesare pentru o nouă introducere de plantă  de interior:

 • ZZ are nevoie de lumină scăzută
 • Ușor de crescut
 •  Nu are nevoie de multă apă
 • Rezistentă în condiții de interior
 • Rezistentă la secetă
 • Prezintă frunze verzi lucioase care sunt atractive

Plante ZZ sunt foarte vechi

Atunci când mulți oameni văd planta ZZ pentru prima dată, ei presupun că arată și seamănă cu o plantă de palmier cycad sau sago – Zamia furfuracea.

Cu toate acestea, planta ZZ este un nativ din Africa de Est care aparține familiei Araceae familie, împreună cu filodendron, Peace Plant – Spathiphyllum și aglionema și a fost prezentă în jur de zeci de ani.

Este ZZ un “purificator de aer?

Deși ZZ nu a găsit o oportunitate de a intra în studiul NASA (nu a fost cultivată comercial la momentul studiului) mulți dintre rudele acesteia  sunt considerate “plante care purifică aerul.” Durabilitatea și duritatea sa m-ar face să  plasez planta în categoria “aer curat”.

Am crescut Zamioculcas acum 40 ani, dar nu a fost suficient de inteligent pentru a introduce  pe o scară largă de consum

Baza tulpinilor umflate (rizomi) gazduiește frunze de culoare verde închis, frunze lucioase natural.

Cât de otrăvitoare este planta ZZ?

 Aveți grijă să intrați în contact cu oricare dintre «secreției» de plante ZZ. Cristalele de oxalat de calciu din planta ZZ pot provoca iritarea pielii.

Cristalele se găsesc în multe alte plante. Cel mai „faimos” este Dieffenbachia. Consultați sfaturile noastre despre Dieffenbachia . Atingerea plantei fără a intra în contact cu “secrețiile” nu ar trebui să prezinte probleme.

Dacă aveți piele foarte sensibilă, urmați aceste sfaturi de siguranță ZZ care:

 • Purtați mănuși atunci când manipulați planta.
 • Păstrarea animalelor de companie, a câinilor, a pisicilor și a copiilor departe de ZZ.
 • Spălați-vă mâinile după ce lucrați cu planta.

Cerințele de sol al plantelor ZZ și nevoile de îngrășăminte ale plantelor?

 Planta ZZ nu are nevoie de nici un tip special de amestec de sol. Orice amestec bine drenat recomandat pentru plante de casă va funcționa.

În ceea ce privește cerințele de îngrășământ. Un îngrășământ lichid complet și echilibrat pentru plante de casă (20-20-20) aplicat o dată pe lună va oferi nutrienții necesari pentru o creștere benefică.

Cantitatea de lumină pentru plantele ZZ

 Chiar dacă planta se comportă bine în niveluri de lumină mai mici, prin plasarea acesteia în lumină artificială, funcționează chiar mai bine. Este una dintre plantele care prosperă în lumină fluorescentă.

Păstrați planta la distanță de orice lumină solară directă fierbinte, deoarece planta poate arde.

Zamioculcas

Nu lăsați planta să stea în apă

Nu lăsați planta să stea în apă sau să rămână umedă sau să vă confruntați cu putregai la rădăcină. Planta face mai bine atunci când sunt păstrate pe partea uscată. Dacă planta ZZ are prea multă apă sau planta stă în apă, puteți găsi frunze îngălbenite.

Un pic mai mult despre udare din partea mea. Am neglija intenționat planta pentru a testa duritatea lor. Nu am făcut nimic  în biroul meu (pentru ultimele 16 luni). Permiteți-mi să vă spun – se pare destul de bine având în vedere…că a fost udată de 6 ori în 16 zile luni.

Puncte tari ale plantei ZZ

 • Este tenace
 • Capacitatea de a gestiona lumină scăzută
 • Cerințe reduse de udare
 • Nu prezintă o problemă cu insectele

Când ar trebui să udați o plantă Zamioculcas? Cât de des să udați un ZZ?

Din experiența mea dau plantei o udare amănunțită la fiecare 10-14 zile. Prin minuțios, mă refer la înmuierea solului.

Cum se curăță frunzele de Zamioculcas?

Frunzele verzi ale ZZ sunt lucioase și strălucitoare în mod natural. Nu este nevoie să se aplice orice tip de strălucire frunză (noi nu le recomandăm oricum).

În fiecare săptămână sau două folosind o cârpă moale umedă sau o cârpă umedă din mircofibră ștergeți praful de pe frunze. Acest lucru ajută planta să obțină toată lumina disponibilă și “să respire.”

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

  You may also like

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *