Descoperă

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii
Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Florile reprezintă unul dintre cele mai sincere și mai frumoase daruri pe care le poate face o persoană. Deși, de cele mai multe ori, un buchet de flori are un preț accesibil, există anumite specii atât de rare și deosebite încât costul acestora îl depășește pe cel al bijuteriilor. Fascinația oamenilor pentru flori nu este deloc recentă, existând împătimiți, în secolul al XVII-lea, de exemplu, care plăteau o mică avere pentru bulbii de lalele.

Turcii plăteau sume enorme pentru bulbii de lalele

Bulbii de lalele din secolul XVII

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Începem lista celor mai costisitoare flori ale lumii cu banalele lalele. Acestea erau, în secolul XVII, considerate de turci extrem de valoroase, ajungând să plătească pentru bulbi sume care s-ar traduce la mii de dolari în ziua de azi.

Tulipomania a fost o mișcare olandeză prin care lalelele erau cultivate dintr-o pasiune obsesivă. Astfel, olandezii vindeau lalele în diferite forme și culori, un singur bulb având prețul de 10.000 de guldeni olandezi, echivalentul a peste 5.000 de dolari.

Gloriosa Lily

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Gloriosa Lily este o plantă originară din Africa de Sud și Asia, destul de rar întâlnită și extrem de fragilă. Supranumită floarea gloriei, numele acesteia provine de la cuvântul latin gloriostis.Tulpina înaltă, subțire, cu frunze foarte lungi care pot ajunge la trei metri, sunt doar câteva dintre caracteristicile specifice plantei. Florile sunt mari, de culoare galben-verde sau roșu-galben.

Saffron Crocus

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Deși șofranul este cunoscut mai degrabă ca un condiment, acesta este produs dintr-o floare mediteraneeană extrem de costisitoare. Unul dintre aspectele interesante ale șofranului este faptul că planta nu crește nicăieri în sălbăticie, fiind cultivată exclusiv.

Condimentul este pregăti din stigmatul de culoare portocalie, însemnând că sunt necesare 80.000 de flori pentru a crea 500 de grame de condiment. Atât culesul stigmatelor, cât și uscarea acestora trebuie făcute manual, așa că nu este de mirare că un singur kilogram de șofran poate ajunge la un preț cuprins între 30.000 și 40.000 de dolari. Bulbii sunt, de asemenea, costisitori. 1000 de bulbi se vând la 800 de euro.

O floare rară poate costa milioane de dolari

Orhideea Gold of Kinabalu

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Această specie de orhidee se poate găsi într-un singur loc din lume, în Parcul Național Kinabalu din Malaezia, ceea ce o face extrem de rară. Mai este cunoscută și sub numele de Orhideea Rothschild, iar ceea ce o face specială este dimensiunea ei, distanța dintre vârfurile celor 2 petale orizontale putând ajunge în unele cazuri şi la un metru.

Orhideea Kinabalu înflorește foarte greu, chiar la câțiva ani după cultivare. Momentul oportun de înflorire este în luna aprilie, iar iubitorii de flori rare o pot cumpăra cu suma de 6.500 de dolari.

Orhideea Schenzen Nongke

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Orhideea Schenzen Nongke este o specie hibrid, creată de grupul chinez Shenzhen Nongke, după 8 ani de experimente și încercări. Frumusețea acestei orhidei depășește orice limite, însă planta înflorește doar o dată la 4-5 ani. Un alt factor care atrage atenția împătimiților este parfumul specific al orhideei, chiar dacă un singur exemplar costă 200.000 de dolari.

Trandafirul Juliet

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Juliet rose este o specie hibrid de trandafir, pentru care specialiștii au lucrat timp de 15 ani. Frumusețea deosebită a acestei specii atrage atenția tuturor. Floarea și-a făcut debutul în anul 2006, la Chelsea Flower Show. Trandafirul Juliet are, inițial, culoarea piersicii, însă, după înflorire, are culoarea roz pal. Un astfel de buchet de trandafiri s-a vândut pentru 15,8 milioane de dolari.

Kadapul flower

Cele mai scumpe și rare flori ale lumii

Prețul unei flori Kadapul este inestimabil, în principiu pentru că aceasta nu poate fi cumpărată. Floarea este originară din Sri Lanka, înflorește la câțiva ani și nu rămâne deschisă decât pentru câteva ore. Floarea Kadapul este asemănătoare cactusului, iar parfumul deosebit al acesteia a dus la denumirea de ”Parfumul nopţii”. Aceasta înflorește doar noaptea, pentru câteva ore.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă