Descoperă

Ceaiul de păpădie, un aliat puternic împotriva afecțiunilor pielii. Cum se utilizează

Ceaiul de păpădie, un aliat puternic împotriva afecțiunilor pielii. Cum se utilizează
Ceaiul de păpădie, un aliat puternic împotriva afecțiunilor pielii. Cum se utilizează

Păpădia este cunoscută și sub multe nume populare colorate, însă are denumirea oficială de Taraxacum officinale. Această plantă este erbacee și face parte din familia compozitelor. Deși se regăsește ușor, prin locurile unde există vegetație, această plantă are multe beneficii pentru organismul uman.

Păpădia este o plantă puternică

Deși se regăsește ușor, fie că pe câmp, în zonele subalpine sau chiar pe marginea drumului, păpădia este un aliat al organismului uman, ajutând la eliminarea toxinelor și a excesului de apă. Unul dintre cele mai importante beneficii ale ceaiului de păpădie, spre exemplu, este curățarea sângelui și detoxifierea ficatului. Drept urmare, ceaiul de păpădie ajută la curățarea pielii, vindecând micile afecțiuni.

În ceea ce privește acțiunea ceaiului de păpădie la nivelul pielii, există multe beneficii, începând de la tratarea afecțiunilor mici, până la cele mai grave. Astfel, ceaiul de păpădie poate fi folosit și ca uz extern, tratând, atunci când este pansat pe suprafețele uscate, acneea, pistruii, petele roșii de pe față, pielea iritată, eczemele și varicele.

Frunzele de păpădie sunt bogate în fibre, proteine și glucide, dar și în vitamine și minerale: vitamina A, E, K, C și vitamine din complexul B. În plus, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Păpădia acționează și ca antiseptic și antiinflamator.

Ceaiul de păpădie, un aliat puternic împotriva afecțiunilor pielii. Cum se utilizează

Cum se utilizează ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie se poate aplica și extern, sub formă de comprese, pentru a trata afecțiuni ale pielii, sau se poate consuma. Această infuzie este benefică în tratarea cuperozei, o afecțiune care cauzează apariția petelor pe față, din cauza dilatarea vaselor de sânge.

Pentru a folosi această infuzie, veți avea nevoie de 10 grame de frunze de păpădie uscată și 150ml de apă. După ce apa fiebe, puneți frunzele uscate la infuzat, lăsați-le la înmuiat timp de zece minute, apoi strecurați și consumați ceaiul de trei ori pe zi, câte o cană. În plus, infuzia poate fi folosită și pentru comprese.

Rădăcina uscată de păpădie se poate măcina în râșnița de cafea, putând, astfel, s-o folosiți mai mult timp. Pentru a folosi pulberea de rădăcină uscată, trebuie să fierbeți 250 ml de apă, alături de 1-2 lingurițe de pulbere. Amestecul se fierbe timp de zece minute, apoi se strecoară, urmând să fie consumat de maxim 2 ori pe zi. De asemenea, această infuzie se poate folosi ca tratament pentru curățarea ochilor și a părului.

O altă variantă, pe care o puteți folosi la compresele cu care să tamponați suprafața afectată a pielii, este formată din 250 ml de apă și 3-5 g de plante uscate. După ce amestecul fierbe timp de zece minute, se strecoară de două ori și se adaugă jumătate de linguriță de sare. Se pot folosi aceleași cantități și pentru ceai, eliminând, bineînțeles, sarea.

Sucul extras din rădăcina florii este o altă variantă pentru a curăța picioarele. Din rădăcina rămasă se poate face o soluție, după ce este mărunțită și amestecată cu puțină smântână. Aplicați o compresă alături de această soluție timp de câteva ore, pe zona dureroasă.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă