Descoperă

Solstițiu de vară 2021. De ce superstiții trebuie să ținem cont în cea mai lungă zi din an

Solstițiu de vară 2021. De ce superstiții trebuie să ținem cont în cea mai lungă zi din an
Solstițiu de vară 2021. De ce superstiții trebuie să ținem cont în cea mai lungă zi din an

Solstițiul de vară marchează, în emisfera nordică, momentul în care Soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim. Astfel, în data de 21 iunie 2021, vom avea parte de cea mai lungă zi din an și începutul verii astronomice. Pe de cealaltă parte, în emisfera sudică, are loc solstițiul de iarnă, fiind marcată ziua cu durata cea mai mică din an. În această zi, în sudul Polului Sud, soarele nu răsare deloc.

Câte ore vom avea lumină pe data de 21 iunie 2021

În România, solstițiul de vară va avea loc pe data de 21 iunie, la ora ora 6:31, iar ziua va ține 15 ore și 32 de minute. Durata nopții va fi de doar 8 ore și 28 de minute. Fiind o zi de mare importanță astronomică, Solstițiul aduce multe tradiții și obiceiuri. Se spune că această sărbătoare are o legătură strânsă cu pasiunea, cu vitalitatea, creativitatea și belșugul.

De asemenea, așa cum în această zi renaște vara astronomică, oamenii superstițioși aleg apa ca element al renașterii. Astfel, cine dorește un nou început, poate să se îmbăieze în lacuri și râuri pentru un ritual al renașterii, al evoluției.

Data solstițiului este strâns legată și de noaptea de Sânziene, sărbătorită pe 24 iunie. Fiind strâns legate, cele două sărbători, a renașterii și a fertilității, invită persoanele superstițioase la ritualuri. Unul dintre acestea este spălatul cu rouă în perioada dimineții, fiind considerat ca un tratament de frumusețe magic. Un alt ritual presupune spălatul în apă cu ierburi, în noaptea solstițiului, având scopul de a reface vigoarea și de a reda sănătatea.

Solstițiu de vară 2021. De ce superstiții trebuie să ținem cont în cea mai lungă zi din an

Ritualurile și superstițiile solstițiului de vară se regăsesc în întreaga Europă, fiind, toate, legate de elementele focului și al apei. Astfel, aceastea reprezintă renașterea, purificarea, un bun prilej al practicării magiei. Atât oamenii, cât și spiritele pot merge liberi pe pământ. În această perioadă, puterea dragostei, a prosperității și a sănătății nu are limite.

Solstițiul de vară – ritualul talismanului norocos

Ritualul talismanului, presupune alegerea unei bijuterii dintr-un material prețios care se poate transforma, în ziua solstițiului de vară, într-un talisman norocos. Se poate alege orice fel de obiect de aur, asemenea unui inel, pandantiv, broșă sau bănuț.

Înainte cu o zi de solstițiu, obiectul se pune într-un vas rezistent la foc, peste ierburi uscate, asemenea cimbrului, rozmarinului, salviei, chiar lavandă sau musețel. A doua zi, obiectul se pune în apă curată, urmând să fie trecut prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii. Folosind falcăra lumânării, se aprind ierburile din vas, în timp ce obiectul este lăsat afară, la lumina soarelui, fără să fie mutat.

Seara, obiectul se va ține strâns în mână, în timp ce vă gândiți la cea mai mare dorință, spunând, de trei ori, următoarea incantație: „Fii vrăjit și legat, cu noroc, dragoste și lumină; belșugul să se reverse și energiile să străluce. Așa să fie”.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă