Descoperă

Beneficiile ceaiului de sânziene. Totul despre planta medicinală numită și Drăgaica

Sânzienele sau Drăgaica sunt plante recunoscute pentru proprietățile sale deosebite. Vezi beneficiile ceaiului de sânziene, dar și cum poți prepara cel mai aromat ceai!

Beneficiile ceaiului de sânziene

Sânzienele sunt plante medicinale deosebite din care putem obține tincturi, ceai și macerat la rece.

Sânzienele sau Drăgaica cresc la margini de pădure, poieni, în lanurile de grâu sau pe pajiști și sunt culese adesea după data de 24 iunie când are loc sărbătorirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și până în septembrie.

Consumul de ceai de sânziene s-a dovedit în timp a avea o multitudine de beneficii. Dintre acestea amintim:

– ajută la tratarea bolilor digestive precum: icter, diaree, enterite, enterocolite și curățarea ficatului și a pancreasului de toxine

– contribuie la ameliorarea simptomelor bolilor sistemului nervos precum: epilepsie, insomnie, stări de oboseală și epuizare, nevroze

– ajută la învingerea obezității și a anemiei

– acționează contra durerilor reumatismale și artrozice

– bun aliat împotriva afecțiunilor ale glandelor tiroide, tumorilor ganglionare și a nodulilor tiroidieni

– ajută la eliminarea nisipului și a deșeurilor toxice din rinichi și vezica urinară

– bun aliat împotriva cancerului limbii, al laringelui și al organelor genitale

Sânzienele se regăsesc în două culori, albe și galbene, iar proprietățile lor depind de nuanță. Astfel, sânzienele albe sunt cunoscute pentru proprietățile terapeutice, iar cele galbene pentru proprietățile vindecătoare, datorită conținutului chimic mult mai divers, de la glicozide (luteină, asperulină și quercetină), acizi organici și citrici, ulei volatil, săruri minerale, coloranți galbeni și roșii și de la flavonoide.

Ceaiul de sânziene albe este potrivit atunci când doriți să beneficiați de proprietăți terapeutice precum cele diuretice, antispastice, antireumatice și afrodisiace. Totodată, acestea sunt eficace în tratarea tulburărilor circulatorii, icter și poliartroze.
Însă, pentru a face un ceai gustos și aromat culoarea sânzienelor este irelevantă. Astfel, rețineți că ceaiul de Drăgaică se prepară dintr-o lingură cu flori adăugată peste 250 ml de apă clocotită. După ce se adaugă florile se lasă la infuzat timp de 15 minute la temperatura camerei. După terminarea celor 15 minute se strecoară ceaiul și se bea pe stomacul gol.

Specialiștii recomandă consumul a trei căni cu infuzie pe zi, întotdeauna cu 30 de minute înainte de mese.

Cu toate că prezintă numeroase beneficii, specialiștii atrag atenția că tratamentele pe bază de sânziene trebuie urmate cu mare atenție de persoanele care suferă de hipocalcemie, întrucât se consideră că Drăgaica dizolvă calciul.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă