Dulceața de caise este aromată, acrișoară și delicioasă. În plin sezon, caisele se găsesc peste tot, la prețuri foarte bune, în special pe tarabele piețelor, iar dulceața este foarte ușor de făcut.
În plus, dulceața de caise poate fi mâncată pe pâine, cu unt, cu papanași, clătite, orez sau griș cu lapte, oferind un gust răcoritor și o aromă minunată.
Dulceață de caise – ingrediente necesare
Pentru această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2,5 kilograme de caise
- un kilogram de zahăr
- zeama de la 2 lămâi
Procesul de pregătire
Înainte de a ne apuca de dulceața propriu-zisă, vom steriliza borcanele și le vom pune la scurs. Caisele trebuie să fie ferme, nici prea coapte, dar nici prea verzi, fără lovituri sau părți stricate. Se spală bine, ținându-le la înmuiat în apă rece cu puțin oțet, timp de un sfert de oră.
După aceea, caisele se taie pe jumătate, se scos sâmburii, iar apoi se taie pe sferturi. Folosiți o oală antiaderentă și încăpătoare. Puneți caisele, apoi zahărul și apoi zeama de lămâie.
Te-ar putea interesa și:
Dulceața de caise se ține pe foc în jur de 50 de minute
Punem oala pe foc, la foc mic pentru început, și amestecăm constant pentru că dulceața de caise tinde să se lipească.
Dulceața se amestecă des, timp de 40-50 de minute, în funcție de flacăra fiecărui aragaz.
Aceasta este gata atunci când, pusă pe o farfurie, nu este foarte lichidă, păstrându-și culoarea vie.
Când a ajuns la consistența dorită, dulceața se pune cât este încă fierbinte în borcanele sterilizate.
Unul dintre cele mai importante trucuri legate de dulceață ale gospodinelor este să folosiți întotdeauna capace noi care se înșurubează foarte bine. Astfel, acestea vor menține conținutul proaspăt pentru mai mult timp.
Spor la gătit!